Jordanië

Jordaanse gastarbeiders voor hotels in Eilat
Wednesday, April 13, 2016
Om tegemoet te komen aan het bestaande tekort aan personeel in de toeristische sector in Elat heeft het Israëlische ministerie van Toerisme voorgesteld, 500 Jordaniërs een werkvergunning te geven, zoals enkele jaren gelden ook gebeurde.
Israël schenkt Jordanië 16 gevechtshelikopters
Friday, July 24, 2015
Het Israëlische leger heeft kosteloos 16 gevechtshelikopters (foto) overgedragen zijn buurland Jordanië. Deze zullen worden gebruikt voor de beveiliging van de Jordaanse grenzen met Syrië en Irak bij de strijd tegen de Islamitische Staat.
Husseins vredestichter: een christen
Thursday, July 16, 2015
Voor de Jordaanse generaal-majoor Imad Saliba Ma'ayah was het vredesverdrag dat Jordanië in 1994 met Israël sloot, de vervulling van een Bijbelse profetie. Ma'ayah, een christen, was door koning Hoessein opgenomen in het team dat destijds de vredesonderhandelingen met Israël voerde. Het ruim twintig jaar oude vredesverdrag houdt nog altijd stand.
Jordaanse media prijzen aanslagen in Jeruzalem
Friday, June 26, 2015
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er bij Jordaanse kranten op aangedrongen, geen geweld tegen Israël te verheerlijken. Zoiets verslechtert ook de relatie van Israël met de Palestijnen.