Milieu

Klimaatverandering – een gigantische hoax
dinsdag 8 december 2015
'Ik denk dat 'klimaatverandering' niet alleen een gigantisch bedrog is, maar een enorme afleiding van de echte problemen van onze wereld'. 'Het is duidelijk dat we in deze tijd moeten opzien naar God, en niet naar inadequate menselijke oplossingen, die ons op een humanistisch bord worden geserveerd, maar waarbij adequaat geestelijk voedsel ontbreekt'.
Klimaatconferentie: Israël wil deel van de oplossing zijn
woensdag 2 december 2015
De deelname van Israël aan de conferentie over het klimaatverdrag (UNFCCC), die nu wordt gehouden in Parijs, is een kans voor belangrijke politieke netwerken, en om de wereld te tonen wat Israël al doet op milieugebied en welke innovaties het land de wereld te bieden heeft.
Blog: Jeruzalemse heuvels en bossen in gevaar
woensdag 24 juni 2015
Op de hellingen van de berg, waarop Jeruzalem zich bevindt, groeit het Jeruzalemse bos. Telkens weer is, deze unieke habitat, het bos en de berghellingen, in gevaar. Het nieuwste gevaar vormen acht bouwprojecten.
Ariel Sharonpark, ooit vuilstortplaats, thans natuurpark
dinsdag 26 mei 2015
Het Ariel Sharonpark ligt in centraal-Israël. De bezoekers vinden in het groen van het park picknickplaatsen en fiets- en wandelpaden. Wat het oog van de bezoeker niet ziet, is dat het park op de destijds grootste vuilnisstortplaats van Israël is gelegen.