Sport

Israëlische coureur Roy Nissany stijgt op de ranglijst
maandag 25 april 2016
Formula Racing is in Israël de laatste tijd enorm in populariteit gestegen, en veel Israëli's waren blij om te ontdekken dat iemand uit hun land omhoog klom op de ranglijst van de racewereld.
Sportieve wedstrijd ijshockey Israël – Noord-Korea 8-4
woensdag 13 april 2016
In Mexico-stad wordt momenteel het toernooi gehouden van de B-groep van de tweede divisie van het Wereldkampioenschap IJshockey. Zondag streden de nationale teams van Israël en Noord-Korea tegen elkaar – en Israël won de sportieve wedstrijd.
Geen succes voor Israël bij windsurfkampioenschap
maandag 29 februari 2016
Zaterdag eindigde het wereldkampioenschap in de RS X Windsurfen, dat voor de eerste maal in Eilat werd gehouden. Geen prijzen voor de Israëli's, wel voor drie Nederlanders. Ma'ayan Davidovich plaatste zich voor de Olympische Spelen in Rio.
Wereldkampioenschap Windsurfen in Eilat
maandag 22 februari 2016
Voor het eerst in de geschiedenis wordt het wereldkampioenschap RS.X Windsurfen gehouden in Eilat, de zuidelijkste stad van Israël. Aan de wedstrijden nemen 146 windsurfers - 84 mannen en 62 vrouwen - uit 40 landen deel.
Israëlische judoka's winnen brons – met een nare bijsmaak
maandag 2 november 2015
In het Grand Slam judo-toernooi in Abu Dhabi hebben de Israëlische atleten Yarden Gerbi en Sagi Murki elk een bronzen medaille gewonnen. Hun succes heeft echter een bittere bijsmaak, omdat de atleten niet officieel voor hun vaderland Israël uitkwamen.
Video: Vrede maken met bokshandschoenen
vrijdag 25 september 2015
Als Joden en Arabieren in het Heilige Land elkaar ontmoeten, dreigen conflicten die tot gewelddadigheden kunnen uitgroeien. Maar in Israël bestaat ook vreedzame co-existentie tussen verschillende volken en religies. Bijvoorbeeld in de sport.
Video: Joodse Maccabi-spelen in Berlijn
woensdag 29 juli 2015
In 1936 verbood Adolf Hitler Joden om mee te doen met de Olympische Spelen in Berlijn. Nu, 70 jaar later, nemen meer dan 2500 joodse atleten deel aan de veertiende editie van de Europese Maccabi-spelen, in het Olympiapark, pal naast het Olympisch Stadion.
Video: Heuvels op en af fietsen in Jeruzalem
maandag 29 juni 2015
Meer dan 5000 fietsliefhebbers uit de hele wereld genoten dit jaar van een fietstocht door de heuvelachtige Israëlische hoofdstad.
Video: Kitesurfen voor de kust van Haifa
dinsdag 23 juni 2015
Zo mooi is de zomer in Israël! Vooral wanneer je een matrasvlieger, een surfplank en een drone met camera bij je hebt.
Door schandalen geplaagd FIFA stemt over Israël
donderdag 28 mei 2015
Het (derde) verzoek van de Palestijnse voetbalbond aan de FIFA, om Israël uit te sluiten wegens reisbeperkingen voor Palestijnse voetballers en officials, wordt op een merkwaardig moment besproken, nu zeven FIFA-officials in Zwitserland zijn gearresteerd, verdacht van omkoping.
Palestijnse voetbalbond wil Israël uit FIFA stoten
maandag 11 mei 2015
Jibril ar-Rajoub, voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, heeft bekend gemaakt dat hij zijn bemoeiingen om Israël uit de internationale voetbalbond FIFA te stoten, verder zal opvoeren. Na een gesprek met de FIFA-voorzitter Sepp Blatter zwoer ar-Rajoub nog eens dat hij zijn inspanningen verder wil vergroten, aldus AFP.