Mensenrechten

De zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad
Friday, March 25, 2016
De Mensenrechtenraad van de VN heeft om een zwarte lijst gevraagd van alle Israëlische en internationale bedrijven die direct of indirect werkzaam zijn in nederzettingen op de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten.
600 asielzoekers vrijgelaten na uitspraak van rechter
Tuesday, August 25, 2015
Bijna 1200 Afrikaanse asielzoekers worden deze week vrijgelaten uit het halfopen kamp Holot, omdat ze niet langer dan een jaar zonder proces mogen worden opgesloten.
Palestijnen etnisch gezuiverd, maar niet door Israël
Sunday, August 23, 2015
Een Palestijns-Israëlische journalist verbaast zich erover, dat de wereld zwijgt over het Palestijnse lijden in Irak – maar dan begrijpt hij het: omdat Israël er niet bij betrokken is.
Commissie toetst doodvonnis voor terroristen
Monday, July 13, 2015
Premier Benjamin Netanyahu heeft een regeringscommissie ingesteld die het doodvonnis voor terroristen moet toetsen. Een desbetreffende wet bestaat al sinds 1994, maar werd tot nog toe niet toegepast. Tegenstanders menen dat je een moordenaar niet hetzelfde mag aandoen wat zij hun slachtoffers hebben aangedaan.
Negen Druzen gearresteerd na lynchaanval
Tuesday, July 07, 2015
De Israëlische politie heeft negen Druzen gearresteerd, die er van worden verdacht op 22 juni twee ambulances met gewonde Syriërs te hebben aangevallen in noordelijk Galilea.
VN-rapport: 'Ondergrondse tunnels waren legitiem'
Tuesday, June 23, 2015
In Israël is algemeen furieus gereageerd op het VN-rapport over de laatste Gaza-oorlog in de zomer van 2014, dat Israël als de hoofdschuldige noemt en bol staat van onjuistheden.
Te strikt met Volkenrecht hindert functioneren IDF
Tuesday, June 23, 2015
In de Gaza-oorlog heeft Israël zich meer dan vereist gehouden aan de Conventies van Genève, wat levens in gevaar heeft gebracht en militaire operaties heeft gehinderd.
Opstaan tegen abortus
Monday, June 22, 2015
De messiasbelijdende Jodin Sandy Shoshani, directeur van de organisatie Be'ad Chaim (Voor het Leven), zet zich al meer dan tien jaar in voor de bescherming van moeder en ongeboren kind.
BDS: het gaat niet om mensenrechten maar om Israël
Sunday, June 21, 2015
De Amerikaanse journalist toont hoe serieus Ierse zakenlieden, die Israël boycotten, de mensenrechten nemen. Ze hadden geen probleem met goederen uit probleemlanden zoals Noord-Korea en Soedan.
Wat maakt Israëli's zo gelukkig?
Thursday, June 11, 2015
Volgens het World Happiness Report, dat afgelopen april werd gepubliceerd, wonen in Zwitserland de gelukkigste mensen. Maar de grote verrassing van het rapport is Israël.
Israël en Hamas niet op 'zwarte lijst' van VN
Tuesday, June 09, 2015
De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon, heeft nu eindelijk besloten dat hij Israël niet opneemt op de zwarte lijst van de Verenigde Naties van de landen en organisaties die hebben bijgedragen aan het lijden van kinderen.
NGO's klagen over Palestijnse mensenrechten
Tuesday, June 02, 2015
In een van zijn recentste rapporten over mensenrechten in de Palestijnse gebieden schrijft de Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten dat de situatie nog nooit zo slecht is geweest – maar niet vanwege Israël.