Arabieren

Droom Arabische jongen vervuld: Netanyahu ontmoeten
Thursday, March 17, 2016
Deze week doorbrak premier Benjamin netanyahu zijn drukke werkschema voor een zeer bijzondere en belangrijke ontmoeting … met een dertienjarige Arabische jongen uit Nazareth.
Groot nieuws: Moslimmeisjes in het Israëlische leger!
Wednesday, March 16, 2016
Denkt u nog steeds dat Israël een racistische apartheidsstaat is? U zou het niet zeggen als u naar deze jonge islamitische en christelijke Arabische meisjes luistert, die in steeds grotere getale in Israëlische militaire dienst gaan.
Israël en Joods Agentschap richten hulp op Arabieren
Thursday, March 10, 2016
Het bestuur van het Jewish Agency kreeg afgelopen maand tijdens de driejaarlijkse vergadering in Tel Aviv te horen, dat de organisatie zich de komende jaren meer gaat richten op hulpverlening aan de Arabische bevolking.
Nazaret op het scherpst van de snede
Wednesday, February 24, 2016
Nazaret haalt de laatste tijd steeds vaker het nieuws door de anti-Israëlische betogingen. Arabische Knessetleden bezoeken de stad regelmatig om de lokale bevolking op te porren. Onze verslaggever Elizabeth Blade sprak er met burgemeester Ali Salaam over.
Voor het eerst een moslim als commissaris van politie
Thursday, February 11, 2016
De minister van Binnenlandse Veiligheid, Gilan Erdan (Likoed) is van plan een dienst voor rechtshandhaving in de Arabische sector op te zetten. Hiervoor moeten Arabische politieagenten in de rijen van de Israëlische politie worden geïntegreerd.
Condoleances Arabische Knessetleden wekken afschuw
Tuesday, February 09, 2016
Het bezoek dat drie Arabische Knessetleden vorig week brachten aan de nabestaanden van Palestijnse terroristen om hun medeleven te tonen, heeft voor veel ophef gezorgd. Zowel linkse als rechtse partijen in de Knesset vonden de bezoeken niet terecht.
Meer Israëlische Arabieren erkennen Joodse aanspraak
Tuesday, January 12, 2016
Een groeiend aantal, in feite nu een meerderheid van de Israëlische Arabieren, erkent de Joodse rechten en aanspraken op dit land, volgens de recentste maandelijkse Peace Index Survey.
Nu is de keuze aan de Israëlische Arabieren
Sunday, January 03, 2016
De eerste dag van dit nieuwe jaar heeft het land geschokt met de dood van Alon Bakal en Shimon Ru'imi, die vrijdag in Tel Aviv door een Israëlische Arabier werden gedood. Hoe reageren de Israëlische Arabieren hierop?
Megasubsidie voor Israëls Arabische gemeenschap
Thursday, December 31, 2015
De Israëlische regering keurde gisteren het plan goed om de Arabische bevolking van Israël met een subsidie van 3,5 miljard Euro tegemoet te komen. Daardoor moeten de ongelijkheden tussen de Joodse en de Arabische bevolking worden verkleind.
Video: Joden stalen geen grond, maar kochten die
Thursday, December 17, 2015
Deze video maakt een einde aan bepaalde mythes over de oorsprong van de naam 'Palestina' en van de 'Arabische Palestijnen'. Hij toont aan, dat de 'Arabische Palestijnen' in feite van andere plaatsen zijn gekomen, en in dezelfde tijd als de zionistische Joden zijn geëmigreerd naar het huidige Israël.
Burgemeester Nazareth: Arabische MKs, verdwijn!
Monday, October 12, 2015
Arabische knessetleden stellen dat de Israëlische Joden verantwoordelijk zijn voor het geweld in het Heilige Land. Maar burgemeester Ali Salam van Nazareth weet wie de echte herrieschoppers zijn, en vraagt hen daarom ​​niet meer naar zijn stad te komen.
Met wie identificeren Israëlische Arabieren zich?
Thursday, October 08, 2015
'Of ze zich nu Arabische Israëli's noemen of Palestijnen, ze zijn deel van hetzelfde volk dat in Jeruzalem en op de Westbank woont. Ze delen dezelfde religie en dezelfde nationaliteit' zei Hanin Majadi uit Jaffa in een interview op het Israëlische Channel 2 News.