Historie

Netanyahu: Tempelberg niet Joods? Absurd!
Monday, April 18, 2016
Premier Netanyahu heeft zich uitgesproken tegen een resolutie, die was aangekondigd door het bestuur van de UNESCO. Hierin wordt o.a. bewust de religieuze band van het Joodse volk met het Tempelplein en de Westelijke Muur weggelaten.
Zegel van vrouw uit periode Eerste Tempel gevonden
Tuesday, March 08, 2016
Tijdens opgravingen in het National Park in de stad van David, bij de zuidelijke stadsmuur van Jeruzalem, is een ​​zeldzaam, 2500 jaar oude zegel gevonden met de naam van een vrouw, 'Elihana bat Ga'el' (Elihana dochter van Ga'el), in oude Hebreeuwse letters.
Schooljongen vindt antiek Kanaänitisch beeldje
Friday, February 26, 2016
Een 7-jarige jongen heeft tijdens een familie-uitstapje in Tel Rechov Park een klein antiek beeldje ontdekt. Het is een vrouwenfiguur gemaakt van klei, uit de tijd van de Kanaänitische cultuur, in de periode van de 15e tot de 13e eeuw voor Christus.
Video: Brieven van generaal na 1820 jaar bezorgd
Sunday, December 20, 2015
In het dagboek van professor Israel Eldad, de belangrijkste ideoloog van de zionistische paramilitaire organisatie Lechi, staat een verbazingwekkend verhaal uit de Joodse geschiedenis opgetekend.
Video: Joden stalen geen grond, maar kochten die
Thursday, December 17, 2015
Deze video maakt een einde aan bepaalde mythes over de oorsprong van de naam 'Palestina' en van de 'Arabische Palestijnen'. Hij toont aan, dat de 'Arabische Palestijnen' in feite van andere plaatsen zijn gekomen, en in dezelfde tijd als de zionistische Joden zijn geëmigreerd naar het huidige Israël.
Paneldiscussie bij de VN over Joodse vluchtelingen
Sunday, December 06, 2015
Op 1 december werd bij de Verenigde Naties een speciale paneldiscussie gehouden over 'de niet-vertelde geschiedenis van het Midden-Oosten: gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen'. Bij dit panel is belangrijk hoe de VN deze zaak heeft aangepakt.
Video: Akko - tussen moderniteit en historie
Tuesday, December 01, 2015
De oude kruisvaardersstad Akko, of Acre, is niet alleen mooi, maar biedt ook culinaire hoogstandjes, die het resultaat zijn van een gemengde bevolking van Joden en Arabieren. Zet de stad maar op de lijst voor uw volgende bezoek aan Israël.
Video van de dag: Bekijk Israël op de fiets
Monday, November 23, 2015
Er zijn veel manieren om van Israël te genieten, en een fietstocht door het Heilige Land is een van de ontspannendste. Het weer lijkt wel geschapen voor een dergelijke tocht. Maar zorg er wel voor dat je een fles water bij je hebt.
Handelingen van een 20e eeuwse Apostel
Sunday, November 15, 2015
Het boek 'Appointment in Jerusalem' vertelt het ongelooflijke verhaal van Lydia, een jonge lerares die een ontmoeting met Christus had die net zo dramatisch is als de apostel Paulus had, en die haar bestemming volgde in een stad waar ze niets van wist, en zich elke stap door de Heilige Geest liet leiden.
Duitse Marienschwester bidt vanwege Jodenvervolging
Sunday, November 08, 2015
Zevenenzeventig jaar na Kristallnacht - de nacht van officieel gesanctioneerd vandalisme tegen Joodse bedrijven in Duitsland – gaat de niet-uitgelokte vervolging van Gods oude volk door.
Video: Indrukken van de oude kruisvaardersstad Acre
Tuesday, November 03, 2015
In de video van vandaag laten we u wat impressies zien van Acre, ook bekend als Akko, in het noordelijke district van Israël. Al in de tijd van de Feniciërs woonden er mensen in deze havenstad aan de Middellandse Zee.
Een positief gevolg van Netanyahu's blunder
Monday, October 26, 2015
Een grote overdrijving, meer was het niet, toen premier Benjamin Netanyahu de eerste 'Palestijnse' leider Haj Al-Husseini ervan beschuldigde, dat hij Hitler had overgehaald de 'Endlösung van het Joodse probleem' uit te voeren.