Egypte

Opwinding over kledingwinkel 'Hitler' in Caïro
Sunday, April 03, 2016
De eigenaar van een Egyptische winkel, gelegen aan een prestigieuze boulevard in Caïro, verdedigt dat hij zijn winkel naar de nazi-dictator Adolf Hitler heeft genoemd. De gevel van de winkel maakt zelfs gebruik van een swastika als logo.
Goede werkrelatie van Abdul Fatah al-Sisi en Israël
Tuesday, March 01, 2016
De Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi zei tijdens zijn recente bezoek aan Japan, dat hij en zijn Egyptische regering zich volledig aan de vredesovereenkomst met Israël gebonden achten, ondanks de toenemende moeilijkheden in de regio.
Na drie jaar weer Egyptische ambassadeur in Israël
Friday, February 26, 2016
President Reuven Rivlin nam donderdag in zijn residentie de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeur van Egypte in ontvangst. Hazem Khairat Ahdy is – na drie jaar zonder officiële vertegenwoordiging in Israël – nu de nieuwe ambassadeur.
Verwarring over Egyptische oproep tot vrede
Tuesday, September 29, 2015
De Egyptische president heeft in New York opgeroepen tot vrede tussen Israël en de Palestijnen en Abbas gevraagd terug te keren naar de onderhandelingstafel. Maar volgens een Egyptische regeringswoordvoerder bedoelde hij dat er een Palestijnse Staat moet komen.
Egypte laat smokkeltunnels naar Gaza vollopen
Tuesday, September 22, 2015
Het Egyptische leger is begonnen de onderaardse smokkeltunnels tussen het Egyptische en het Palestijnse deel van de grensstad Rafah te laten vollopen met water uit de Middellandse Zee, wat een ernstige tegenslag betekent voor de Hamasregering van de Gazastrook.
IDF bereidt zich voor op bestrijden ISIS-indringers
Tuesday, September 08, 2015
Het Caracal bataljon, dat voor 70 procent uit vrouwen bestaat, bereidt zich voor op het verdedigen van Israëls zuidgrens tegen indringers van ISIS vanuit de Egyptische Sinaï woestijn.
Enorme aardgasvoorraad ontdekt bij Egypte
Tuesday, September 01, 2015
Voor de Egyptische kust is een enorm groot aardgasveld ontdekt, dat voor tientallen jaren in de behoefte van het land kan voorzien en de invoer van Israëlisch gas overbodig zal maken.
Israël is waakzaam bij zijn grens met de Sinaï
Friday, July 03, 2015
De IDF is in staat van paraatheid bij de Egyptische grens wegens de felle gevechten van het Egyptische leger en ISIS op het Sinaï schiereiland.
Israëlische troepen naar het zuiden na gevechten in Sinaï
Thursday, July 02, 2015
Op het Sinaï schiereiland leveren strijders van de Islamitische Staat en het Egyptische leger zware gevechten. Israël vreest dat islamitische strijders de situatie gebruiken om de macht te grijpen in de Gazastrook of Israël binnen te dringen.
Kort Nieuws: Falafel, IDF, raket, boycot, ISIS, gay pride
Friday, June 12, 2015
De Israëlische ambassade in Duitsland heeft een tentoonstelling van de IDF-kritische NGO 'Breaking the Silence' kunnen verhinderen.
Video van de dag: als Jood door Kaïro wandelen
Wednesday, May 27, 2015
Wat gebeurt er wanneer je duidelijk herkenbaar als Jood over straat loopt? In de afgelopen maanden is dit experiment in Europa uitgevoerd, en daar bleek nog veel antisemitisme te bestaan. In het overwegend islamitische Egypte is het nog een graadje erger.
Egypte vernietigt nog steeds tunnels bij grens met Gaza
Tuesday, April 21, 2015
In het kader van een veiligheidsoperatie in de noordelijke Sinaï-woestijn heeft Egypte dit jaar al bijna 300 smokkeltunnels naar Gaza ontdekt en gesloopt, en de bufferzone in Rafah verbreed tot duizend meter.