Natuur

Video: Op een mountainbike door de woestijn
Friday, January 15, 2016
Gaat u mee op een spannende tocht op de mountainbike, dwars door de woestijn van Arad naar de Dode Zee. Routes door de natuur en de woestijn, met spannende afdalingen, en een prachtig uitzicht op de prachtige bergen in de woestijn rond de Dode Zee.
Video: Israël is een kruispunt voor trekvogels
Monday, January 04, 2016
Het vogelfestival in de Hulavallei, in noordelijk Galilea, lokt ieder jaar duizenden vogelvrienden uit de hele wereld naar Israël. Voor veel trekvogels is Israël een landbrug tussen de drie continenten Europa, Azië en Afrika.
Video: Israël bekeken met een drone
Thursday, December 31, 2015
Het is altijd weer een belevenis, om filmopnamen van Israël te zien, gemaakt met een drone. Het kleine land heeft zoveel te bieden en steeds verandert het, zodat we ook in het nieuwe jaar veel filmopnamen kunnen verwachten.
Video van de dag: Wittebroodsweken in Israël
Monday, December 28, 2015
Is er een mooiere plaats dan Israël om er je huwelijksreis door te brengen? Natuurlijk niet! Maar als u ons niet gelooft, kijk dan naar de video van een gelukkig echtpaar.
Video van de dag: Avshalom Grot of Stalactietengrot
Sunday, December 27, 2015
De Avshalom Grot, ook Soreq Grot of Stalactietengrot genoemd, is een 5.000 m2 grote grot niet ver van Bet Shemesh. Hij werd in 1968 ontdekt als gevolg van een (reguliere) explosie in de Hartuv steengroeve.
Video: De oase in natuurreservaat Ein Gedi
Wednesday, December 16, 2015
In het natuurreservaat Ein Gedi ontspringen twee riviertjes die het gehele jaar door stromen en groene strepen door de dorre woestijn trekken, waar planten en veel dieren van genieten.
Video van de dag: Bekijk Israël op de fiets
Monday, November 23, 2015
Er zijn veel manieren om van Israël te genieten, en een fietstocht door het Heilige Land is een van de ontspannendste. Het weer lijkt wel geschapen voor een dergelijke tocht. Maar zorg er wel voor dat je een fles water bij je hebt.
Video: De woestijnboerderij van Gilad Sharon
Friday, October 16, 2015
De vroegere Israëlische generaal en premier Ariel Sharon werkte in de hoofdstad Jeruzalem, maar trok zich graag terug op zijn boerderij in de Negev-woestijn. We spraken over hem met zijn zoon Gilad die nu de leiding over de woestijnboerderij heeft.
Video: Zonsondergang bij het Middellandse Zeestrand
Thursday, October 15, 2015
Ook na het einde van het zomerseizoen is er nog genoeg te doen op het Israëlische Middellandse Zeestrand, overdag bij en in het water, en in de avond in de café's en restaurants langs de kust.
Video van de dag: De Negev-woestijn vanuit de lucht
Wednesday, October 07, 2015
De video van vandaag neemt u in vogelvlucht mee naar het zuiden van Israël. Het is een fascinerend landschap met ruige heuvels, diepe dalen en kraters. Steeds meer natuur-minnende Israëli's en toeristen ontdekken de charme van de Negev.
Het Jezuspad: 62 kilometer wandelen in Galilea
Sunday, September 27, 2015
Natuurliefhebbers kunnen in Israël flink aan hun trekken komen op de vele wandelpaden. Een van die paden is het tweeënzestig kilometer lange Jezuspad. Het begint in Nazareth, loopt dwars door Arabische dorpen, over bergen en door dalen, langs plekken waar Jezus liep, sprak en wonderen deed.
Video van de dag: Prentbriefkaart uit Ashkelon
Monday, September 21, 2015
In onze serie 'video prentbriefkaarten' presenteren wij u vandaag Ashkelon. De metropool aan de Middellandse Zee telt 138.000 inwoners. Ashkelon is beroemd om zijn stranden en de natuurlijk gehouden kustgebieden.