Gezondheidszorg

Waarom kiezen zieke Arabieren voor onderdrukkend Israël?
vrijdag 15 april 2016
Als het waar is, dat Israël een racistische en onderdrukkende Staat is waar 'apartheid' wordt toegepast op niet-Joden, waarom komen dan zoveel Arabieren, waaronder een aantal die aan de Palestijnse leiding zijn verbonden, voor medische behandeling naar Israël?
Over toekomst, hoop en naastenliefde
maandag 22 februari 2016
Honderden Syriërs, zwaar gewond door de vreselijke Syrische burgeroorlog, zijn hun land ontvlucht en kregen in Israël een medische behandeling. Daarna dachten ze vaak anders over de 'zionistische vijand'.
Verbluffend resultaat met nieuwe aanpak van leukemie
woensdag 17 februari 2016
Een innovatieve in Israël ontwikkelde remedie voor leukemie levert verbluffende resultaten op. De behandeling werd oorspronkelijk ontwikkeld door professor Zelig Eshhar (foto) van Israëls Weizmann Institute of Science.
Israëli's vervoeren Palestijnen naar ziekenhuizen
donderdag 14 januari 2016
In de schaduw van de jongste terreurgolf in Israël geven andere mensen een signaal van hoop. Honderden Israëli's rijden met hun eigen auto zieke Palestijnen en hun familieleden vanuit de Palestijnse gebieden naar Israëlische ziekenhuizen.
'Ze weten precies waar ze moeten steken om te doden'
dinsdag 29 december 2015
De terroristen weten precies waar ze met een mes op de mensen moeten insteken', verklaarde de Israëlische arts Dr Ofer Marin uit het Jeruzalemse Sha'are Zedek ziekenhuis. 'Ze doen dat, alsof ze daarvoor een handleiding hebben gelezen. Ze steken niet zomaar willekeurig.'
Triage: terrorist eerst behandelen, slachtoffer later?
donderdag 17 december 2015
De ethische commissie van de Israel Medical Association heeft een dramatische verandering aangebracht in de regels voor 'triage', het beoordelen en naar urgentie behandelen van oorlogsslachtoffers, waardoor het kan gebeuren dat een aanvaller wordt behandeld voor zijn slachtoffer.
Israël en Frankrijk boden hulp bij nachtclubbrand
donderdag 5 november 2015
Na de grote brand in een nachtclub in Boekarest in Roemenië, op vrijdagnacht 30 oktober, hebben Israël en Frankrijk medisch specialisten gezonden voor hulp aan de 179 gewonden.
Onderzoek: Israël is een van de gezondste landen
dinsdag 3 november 2015
Israël is het enige land in het Midden-Oosten, dat de top-tien haalt van een onderzoek naar de gezondste landen. Bovenaan de lijst staat Singapore, Nederland staat op de achtste plaats, België op de twintigste.
Arabische arts redt het leven van een Joodse jongen
woensdag 21 oktober 2015
De 13-jarige Naor Shalev, die een week geleden door de even oude Palestijnse jongen Achmed Manasra met messteken levensgevaarlijk werd gewond, is wakker geworden en ademt weer zelfstandig. In de media spreekt men over een wonder.
In het ziekenhuis zien daders en slachtoffers elkaar
donderdag 15 oktober 2015
Op de afdeling spoedeisende hulp van het Jeruzalemse Hadassaziekenhuis hadden artsen en verpleging de afgelopen dagen de handen vol. Daar werkt niet alleen Joods en Arabisch personeel samen, maar er worden ook Joden en Arabieren tegelijk behandeld.
Israëlische boeren willen commercieel marihuana telen
maandag 24 augustus 2015
Volgens bij de teelt betrokken personen kan de teelt van medische cannabis in de droge Arava-vallei de landbouwsector stimuleren en de Joodse Staat een belangrijk financieel voordeel opleveren.
Video: Chananya Naftali, verpleegkundige in de IDF
dinsdag 18 augustus 2015
In deze video zien we hoe Chananya Naftali, een messiaanse soldaat, zijn opleiding als verpleegkundig soldaat ('hospik') bij de IDF afrondt met het afleggen van de eed, die tot hulp verplicht aan vriend én vijand.