Golanhoogten

Netanyahu: We geven de Golanhoogten nooit op
Sunday, April 17, 2016
Het Israëlische kabinet hield zijn wekelijkse vergadering op de Golanhoogten, zodat premier Netanyahu de wereld kon informeren dat – gezien de huidige situatie – er geen kans is dat Israël ooit de strategisch gelegen hoogvlakte terug zal geven aan Syrië.
VN-troepenmacht keert terug naar Syrische grens
Thursday, March 24, 2016
Anderhalf jaar geleden braken de VN-troepen overhaast hun stellingen op de Syrische Golanhoogten af. Nu bereidt de UNDOF, een VN-legereenheid ter bewaking van de scheiding der legers in de regio, zich voor op terugkeer naar de Syrische kant van de grens.
Israëlische president Rivlin op bezoek bij Poetin
Thursday, March 17, 2016
De Israëlische president Re'uven Rivlin en de Russische president Vladimir Poetin hebben woensdag drie uur met elkaar gesproken in het Kremlin, naar aanleiding van de Russische beslissing om [een deel van zijn] troepen uit Syrië terug te trekken.
'Israëlische troepen haalden paraglider terug uit Syrië'
Sunday, October 25, 2015
Onbevestigde berichten wijzen er op, dat Israëlische grondtroepen zaterdagavond korte tijd op Syrisch grondgebied zijn geweest, nadat een Israëli paraglidend over de grens was geraakt. Het noordelijke deel van de Golanhoogten is erg populair bij paragliders.
Iraanse strijdkrachten in Syrië nabij Israëlische grens?
Tuesday, September 29, 2015
Iraanse gevechtstroepen aan de Israëlisch-Syrische grens op de Golanhoogten is een nachtmerrie voor de regering in Jeruzalem. Maar dit scenario kan binnenkort werkelijkheid worden, waarschuwde Yuval Steinitz, de Israëlische minister van Infrastructuur.
Israël beantwoordt Syrische beschieting Golanhoogten
Monday, September 28, 2015
Na twee raketbeschietingen vanuit Syrië heeft de Israëlische artillerie zondagavond posten van het Syrische leger op het Syrische deel van de Golanhoogten beschoten.
Israël bezorgd over Russische militairen in Syrië
Thursday, September 10, 2015
Israëlische functionarissen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over berichten over een grote Russische militaire opbouw in buurland Syrië, een stap die ingrijpende gevolgen voor de Joodse Staat kan hebben.
Israël observeert chaos op Syrische Golanhoogten
Wednesday, August 19, 2015
'We zijn op elk scenario in het Noorden voorbereid', zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die dinsdag met zijn minister van Defensie Moshe Ya'alon op de Golanhoogten was, om daar de voorbereidingen van de Israëlische strijdkrachten bij de Golangrens met Syrië te observeren.
Negen Druzen gearresteerd na lynchaanval
Tuesday, July 07, 2015
De Israëlische politie heeft negen Druzen gearresteerd, die er van worden verdacht op 22 juni twee ambulances met gewonde Syriërs te hebben aangevallen in noordelijk Galilea.
VN waarschuwen partijen in Syrische burgeroorlog
Tuesday, June 30, 2015
De VN hebben de Syrische regeringstroepen en de rebellen opgeroepen om oorlogshandelingen bij de Israëlische grens te vermijden, nu er geregeld projectielen op het Israëlische deel van de Golanhoogten neerkomen.
Druzen lynchen Syriërs; Israël wil buiten de oorlog blijven
Tuesday, June 23, 2015
Druzen op de Israëlische Golanhoogten willen niet dat Israël gewonde Syriërs in ziekenhuizen behandelt, omdat ze hen als rebellen en vijanden van hun volk zien.
Alarmtoestand in noorden bij Syrische Golanhoogten
Thursday, June 18, 2015
Als gevolg van zware gevechten tussen rebellen en het Syrische leger op de Syrische Golanhoogten is de IDF in alarmtoestand. Een half miljoen Syrische Druzen dreigt in gevaar te komen; in Israël gaan stemmen op, zo nodig de grens voor hen te openen.