VS

Regering-Obama: Ja, we logen tegen Israël over Iran
Monday, May 09, 2016
Ben Rhodes, adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, onthulde in een interview in de New York Times wat vrijwel iedereen al wist: het Witte Huis van Obama loog om de goedkeuring te krijgen voor de nucleaire overeenkomst met Iran.
Trump tot Israël: Blijf nederzettingen bouwen
Wednesday, May 04, 2016
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dinsdag in een interview met de Britse krant Daily Mail gezegd, dat Israël moet doorgaan met het bouwen van nederzettingen in Judea en Samaria.
Israëli's blij dat Obama bijna is verdwenen
Tuesday, April 26, 2016
Iedereen weet dat de huidige Israëlische en Amerikaanse regeringen niet zo goed met elkaar overweg kunnen. De meeste Israëli's verwachten dat de relaties met de volgende president beter zullen zijn, ongeacht wie dit wordt.
VS: Israël is bondgenoot; Palestijnen: Wij haten de VS
Wednesday, April 06, 2016
De Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was deze week in Israël, en herhaalde dat de Joodse Staat een van de beste en belangrijkste bondgenoten van Amerika is. En hoe zit het met de Palestijnen?
Trump: Confrontatie aangaan met Palestijnse terreur
Tuesday, March 22, 2016
De koploper in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Donald Trump, zei in de jaarvergadering van AIPAC, dat 'President Obama het slechtste is wat Israël kan overkomen.' Als hij het Witte Huis wint, belooft hij een heel andere aanpak van het vredesproces.
Minister Ya'alon gaat spanningen met de VS oplossen
Monday, March 14, 2016
In verband met nieuwe spanningen tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu reisde minister van Defensie Moshe Ya‘alon zaterdagavond naar de VS voor een werkbezoek.
Onderzoek: Israëli's willen liever Clinton dan Trump
Monday, March 14, 2016
Een onderzoek, dit weekeinde gepubliceerd door de Israëlische nieuwssite Walla!, laat zien dat de meeste Israëli's de voorkeur geven aan Hillary Clinton als de volgende president van de Verenigde Staten
'Obama wil met hulp van de VN Jeruzalem verdelen'
Tuesday, March 08, 2016
De resterende tien maanden van zijn ambtstermijn wil president Obama nog niet eerdere vertoonde stappen zetten om via de Veiligheidsraad van de VN zijn tweestatenoplossing te realiseren, meldt de Wall Street Journal.
Israël speelt centrale rol bij voorverkiezingen in VS
Tuesday, February 23, 2016
Israël speelde deze week weer een centrale rol bij de verhitte Amerikaanse voorverkiezingen voor het presidentschap, zowel bij de Republikeinen als bij de Democraten. Uit haar e-mails blijkt dat Hillary Clinton een Palestijnse Staat wil bevorderen.
VS gaat Israëlisch anti-tunnel systeem financieren
Wednesday, February 03, 2016
In Israëlische defensiekringen verwacht men binnenkort Amerikaanse fondsen om het werk aan een geavanceerd anti-tunnel systeem te voltooien, dat toekomstige invallen vanuit de Gazastrook moet helpen voorkomen.
VS verplicht labelen van producten uit nederzettingen
Friday, January 29, 2016
De Amerikaanse douane heeft vorige week een brief gestuurd aan alle Amerikaanse importeurs, met de eis dat vanaf nu op producten die worden geproduceerd in de zogenaamde Westbank, deze herkomst moet worden aangegeven.
Europa's 'niet-gewelddadige' campagne tegen Israël
Monday, January 25, 2016
De aanhoudende druk van de Europese Unie op Israël om aan voorwaarden te voldoen waarvan zij geloven dat die vrede zouden brengen, komt neer op een 'niet-gewelddadige' campagne tegen de Joodse Staat.