Westbank

Netanyahu: Bezoek Bijbelse plaatsen in het héle land
Wednesday, April 20, 2016
In een Pesach-groet aan de leiders van de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria moedigde premier Benjamin Netanyahu de Israëlische Joden aan, om tijdens de komende Pesachvakantie ook Judea en Samaria te bezoeken.
De zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad
Friday, March 25, 2016
De Mensenrechtenraad van de VN heeft om een zwarte lijst gevraagd van alle Israëlische en internationale bedrijven die direct of indirect werkzaam zijn in nederzettingen op de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten.
Vrouw neergestoken bij Ariel; daders doodgeschoten
Thursday, March 17, 2016
Twee terroristen hebben donderdagochtend nabij Ariel een twintigjarige vrouwelijke militair neergestoken, waardoor zij middelzwaar gewond raakte. De daar aanwezige veiligheidstroepen hebben de beide aanvallers doodgeschoten.
Honderden pioniers eisen meer veiligheid
Wednesday, March 16, 2016
Enkele honderden pioniers trokken met de eis voor meer veiligheidsmaatregelen langs autoweg 60, de hoofdverkeersweg in Judea en Samaria. Zowel Joodse als Palestijnse inwoners mogen deze weg gebruiken.
Terreuraanslag in Eli verijdeld; aanvallers gedood
Wednesday, March 02, 2016
Roi Harel uit de nederzetting Eli in Samaria had er vanochtend beslist niet op gerekend dat hij zichzelf en zijn familie meteen in zijn eigen huis tegen terroristen met stokken en messen zou moeten verdedigen.
Israëli's sceptisch over vrede, steunen annexatie
Sunday, February 07, 2016
De meeste Israëli's zijn voorstanders van echte en productieve vredesbesprekingen, maar sceptisch over het diplomatieke proces met de huidige Palestijnse leiders. Hierdoor neemt de steun toe voor het annexeren van Judea en Samaria.
Israëlische nederzettingen en internationaal recht
Monday, February 01, 2016
Een veel te laat uitgebrachte persverklaring van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte op 30 november een einde aan de verwarring rond trefwoorden als ‘bezetting’, ‘kolonialisme’, en andere termen die bedoeld zijn om Israël in diskrediet te brengen.
Palestijnse terroristen doden weer een Joodse vrouw
Tuesday, January 26, 2016
Twee Palestijns-Arabische terroristen, waarvan één een tiener, hebben maandag in een winkelcentrum in Beit Horon, ten noorden van Jeruzalem, mensen met messen aangevallen. Eén vrouw overleed, de ander ligt gewond in het ziekenhuis.
Weer heibel over 150 hectare landbouwgrond
Thursday, January 21, 2016
Israël wil 150 hectare land in de buurt van Jericho in beslag nemen, waarvoor Israël in het westen zwaar wordt bekritiseerd. De landbouwgrond, die al sinds jaren door Joodse boeren uit Wered Jericho wordt bewerkt, ligt tussen kibboets Almog en Jericho, in zone C, dat onder volledig Israëlisch bestuur staat.
Moordenaar van Dafna Meir opgepakt
Tuesday, January 19, 2016
Na een intensieve zoektocht naar de moordenaar van Dafna Meir uit de plaats Otniël is maandagavond de zestienjarige Mourad Bader Abdallah Adais uit een Palestijns dorp in de omgeving gearresteerd.
'Heldhaftige' Palestijnen steken Israëlische vrouwen
Monday, January 18, 2016
Palestijns-Arabische terroristen, die de Palestijnse leiders en hun media zo graag 'heldhaftig' noemen, hebben deze week hun enorme moed getoond door zondag een weerloze Israëlische moeder en maandag een zwangere Joodse vrouw te steken.
Linkse activist Ezra Nawi verraadt Palestijnen aan PA
Tuesday, January 12, 2016
In het Israëlische nieuws heeft de extreem-link-liberale activist Ezra Nawi veel aandacht getrokken. In het nieuwsprogramma Uvda, op Channel 2 News, zei Nawi dat hij bereid zou zijn eraan mee te werken 'Palestijnen te doden die land aan Joden verkopen'.