Energie en water

Geen stroom voor Bethlehem; eerst schuld betalen
dinsdag 5 april 2016
Het energiebedrijf van de Staat Israël heeft de levering van elektriciteit aan Bethlehem beperkt wegens een kloeke betalingsachterstand. De maatregel zal binnen de komende twee weken worden uitgebreid tot andere gebieden van de PA.
Waarom snijdt Israël Jericho af van de elektriciteit?
donderdag 31 maart 2016
Ongetwijfeld zullen mensen die geen rekening houden met de openstaande rekening, Israël veroordelen, maar Israël is nu echt gedwongen om de stroom af te snijden naar de oude stad Jericho wegens een enorme onbetaalde rekening.
Griekse president: Verenigd front tegen terrorisme
donderdag 31 maart 2016
De president van Griekenland, Prokopis Pavlopoulos, is dinsdag in Israël aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen. Tijdens een staatsbanket riep hij op tot strijd tegen terreur, en gesproken zal worden over een gaspijpleiding naar Europa.
De winter keert terug; nachtvorst op de Golanhoogten
woensdag 16 maart 2016
Met windstoten, regen en zelfs sneeuw en lage temperaturen is de winter weer terug. Sterke windvlagen maken dat winkelen geen pretje is, en de lokaal optredende sterke regenbuien herinneren ons eraan, dat de meteorologische winter nog niet voorbij is.
Israëlische gasreserves drie keer zo groot
vrijdag 26 februari 2016
De Israëlische minister van Energie, Yuval Steinitz, maakte op een internationale conferentie voor energiebedrijven in Houston, Texas (VS) bekend, dat driemaal zo veel aardgas aanwezig is in de gasvelden voor de kust van Israël als eerder werd genoemd.
Derde droge jaar in Israël, niveau Kinneret veel te laag
vrijdag 5 februari 2016
De Israël Water Authority heeft vastgesteld, dat Israël weer een jaar van droogte krijgt, het derde op rij, omdat het Meer van Galilea slechts een fractie is gestegen van wat gebruikelijk is in de winter.
Exploitatie-overeenkomst gasveld Leviathan ondertekend
vrijdag 18 december 2015
Premier Benjamin Netanyahu, die sinds 1 november ook de post van Economische Zaken waarneemt, heeft donderdag een overeenkomst over het gebruik van de aardgasreserves ondertekend.
Klimaatconferentie: Israël wil deel van de oplossing zijn
woensdag 2 december 2015
De deelname van Israël aan de conferentie over het klimaatverdrag (UNFCCC), die nu wordt gehouden in Parijs, is een kans voor belangrijke politieke netwerken, en om de wereld te tonen wat Israël al doet op milieugebied en welke innovaties het land de wereld te bieden heeft.
Zware herfststormen zijn voorbode van de winter
donderdag 29 oktober 2015
Na een lange en zeer hete zomer kondigt nu de herfst met zware regenbuien en orkaanachtige winden de naderende winter aan met overstromingen en stroomuitval.
Tweede elektriciteitsstoring door zware regens en storm
woensdag 28 oktober 2015
De schade als gevolg van de zware regen en storm van zondag, die 200.000 mensen in het donker zette, was woensdag net hersteld toen een tweede ongewoon zware storm overstromingen en stroomuitval veroorzaakte in centraal Israël.
Enorme aardgasvoorraad ontdekt bij Egypte
dinsdag 1 september 2015
Voor de Egyptische kust is een enorm groot aardgasveld ontdekt, dat voor tientallen jaren in de behoefte van het land kan voorzien en de invoer van Israëlisch gas overbodig zal maken.
Hamas geeft toe: Watercrisis in Gaza niet Israëls schuld
dinsdag 11 augustus 2015
Volgens een door Hamas gecontroleerde krant is de watercrisis in de Gazastrook niet veroorzaakt door de Joden, die het land tot 2005 bestuurden, maar door verspillend gedrag van Palestijnse boeren.