Holocaust

Yom haShoah gedenkt zes miljoen broeders
donderdag 5 mei 2016
Ze kijken van boven af op ons neer, zes miljoen broeders.
Ze kijken van boven af op ons neer, en huilen of lachen,
en wij zitten hier beneden en begrijpen er helemaal niets van,
we zitten op een andere planeet en huilen en zijn er verlegen mee.
Yom haShoah: Israël herdenkt de 6 miljoen slachtoffers
donderdag 5 mei 2016
Vandaag, 5 mei, gedenkt Israël op Yom haShoah de slachtoffers van de Holocaust, én het Joodse verzet tegen de nazi's. Om 10 uur klonken in het hele land de sirenes en het hele dagelijks leven stond twee minuten stil.
Iraanse delegatie treft in Parijs Frans-Joodse politicus
donderdag 28 januari 2016
In Parijs ontmoette de Iraanse minister Mohammed Jawad Sarif gisteren de Joods-Franse politicus Meyer Habib (een goede vriend van premier Netanyahu), die lid is van de Parlementaire Commissie voor Buitenlandse Politiek en Veiligheid.
Holocaust en antisemitisme zijn gevolg van ongeloof
woensdag 27 januari 2016
In veel landen wordt vandaag, 27 januari, de Holocaust herdacht, op de dag dat in 1945 het Russische leger het werk- en vernietigingskamp Auschwitz bevrijdde.
(Geen) concentratiekampen in Jemen
woensdag 13 januari 2016
In hoeverre heeft grootmoefti Amin Al-Husseini (1893-1974) een aandeel gehad bij de vernietiging van Joden en de zogenaamde Endlösung (definitieve oplossing) ten tijde van de Tweede Wereldoorlog?
Holocaust-toespraak raakt de harten van veel Israëli's
maandag 7 december 2015
De toespraak van dominee Victor Štýrský, vorige maand gehouden tijdens de Holocaust Remembrance Day, trekt nu de aandacht in Israëlische sociale media en raakt de harten van velen.
Leiderschapsconferentie Yad Vashem over antisemtisme
vrijdag 27 november 2015
Dertig christelijke priesters, pastors en kerkleiders uit de Verenigde Staten zijn in Israël aangekomen voor een seminar van een week, georganiseerd door Yad Vashems Internationale School voor Holocauststudies en de Christelijke Vrienden van Yad Vashem.
Joods Den Haag geschokt door Zoabi bij Kristallnacht
donderdag 29 oktober 2015
De Joodse gemeente Den Haag is geschokt door het nieuws dat een voorstander van terreur tegen Joden, als spreekster optreedt tijdens een alternatieve herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam. De organisatoren hiervan trekken een onterechte parallel tussen de Holocaust en het Israëlisch-Palestijns conflict
Video: Een monument met 102.000 namen?
zaterdag 19 september 2015
Komt er een monument met de 102.000 namen van Nederlandse slachtoffers van de Holocaust die geen eigen graf of gedenkplaats hebben? Deze documentaire vertelt de ontstaansgeschiedenis van de diverse plannen die in Nederland zijn opgestart.
'Zigeunerkoning' Dorin Cioba bezocht Israël
donderdag 14 mei 2015
'Er is een bijzondere relatie tussen zigeuners en Joden - twee volken die vervolging hebben meegemaakt. Voor mij zijn de Joden een rolmodel,' zei de uit Roemenië afkomstige koning van de Roma, die Israël bezocht naar aanleiding van een fototentoonstelling over het leven van de Roma.
Video: let op de komende storm, verlaat Europa
zondag 19 april 2015
Er is geen twijfel meer, dat het antisemitisme in Europa sterk toeneemt. Er zijn duidelijke waarschuwingen te zien en te horen, dat het antisemitisme van vandaag lijkt op de sfeer in de aanloop naar de nazi-holocaust.
Video: Het leven stond even stil op Yom Hashoah
vrijdag 17 april 2015
Het leven in Israël stond gisteren twee minuten stil. Voor even galmde alleen het geluid van loeiende sirenes door de straten.