Goodwill

Als liefde genezend werkt
Wednesday, April 13, 2016
Zelfs tijdens de huidige bloedige terreurgolf laten Israëli’s zich er niet van weerhouden te doen wat ze gewend zijn, namelijk, hun vijanden helpen als die in nood zijn, zoals zieke en zwaar gehandicapte Palestijnen naar een ziekenhuis vervoeren.
Israëlische groep helpt uitgezette vluchtelingen
Tuesday, April 05, 2016
Zoals door de EU besloten en overeengekomen met de Turkse regering, is deze week begonnen met het uitzetten van vluchtelingen van Griekenland naar Turkije. Teams van IsraAID helpen deze vluchtelingen, ook tijdens hun uitzetting.
Arabische vrouw noemt boreling naar IDF-officier
Thursday, March 31, 2016
Een Arabische vrouw uit Dubai, die door Israël reisde, noemde deze week haar pasgeboren zoon naar de officier die haar hielp bij haar bevalling. Een ontroerende demonstratie van de zorg van Israël voor zijn buren.
Israël en Joods Agentschap richten hulp op Arabieren
Thursday, March 10, 2016
Het bestuur van het Jewish Agency kreeg afgelopen maand tijdens de driejaarlijkse vergadering in Tel Aviv te horen, dat de organisatie zich de komende jaren meer gaat richten op hulpverlening aan de Arabische bevolking.
Vrijwilligerswerk om gevallen kameraden te gedenken
Friday, March 04, 2016
Een groep van 25 veteranen van de Israëlische strijdkrachten, genaamd Team Sean, vliegt dezer dagen naar Ethiopië om daar twee weken vrijwillig hulp te verlenen. Ze zullen in Gondar gaan werken, les geven in Engels en muziek en weeshuizen renoveren.
Over toekomst, hoop en naastenliefde
Monday, February 22, 2016
Honderden Syriërs, zwaar gewond door de vreselijke Syrische burgeroorlog, zijn hun land ontvlucht en kregen in Israël een medische behandeling. Daarna dachten ze vaak anders over de 'zionistische vijand'.
Wat heeft Israël de laatste tijd voor u gedaan?
Monday, February 22, 2016
Jaar na jaar gaat het meeste nieuws betreffende Israël over het conflict met de Palestijnen, maar jaar na jaar presteert Israël op tal van andere gebieden ver boven wat je van een klein land zou verwachten. Helaas hebben de media daar geen oog voor.
Israëli ontvangt prijs voor 'innovatieve filantropie'
Monday, February 01, 2016
Aan de UoPeople (Universiteit van de Mensen) studeren onder andere vijfhonderd Syrische vluchtelingen. Ze hoeven niet te betalen. Deze universiteit, gevestigd in Pasadena (Californië), werd zeven jaar geleden opgericht door de Israëlische Shai Reshef.
Israëli's vervoeren Palestijnen naar ziekenhuizen
Thursday, January 14, 2016
In de schaduw van de jongste terreurgolf in Israël geven andere mensen een signaal van hoop. Honderden Israëli's rijden met hun eigen auto zieke Palestijnen en hun familieleden vanuit de Palestijnse gebieden naar Israëlische ziekenhuizen.
Helpende handen in Groot-Brittannië
Monday, January 11, 2016
Wanneer ergens hulp nodig is, zijn Israëli's snel ter plaatse. Toen in december ernstige en aanhoudende regens in het noorden van Engeland ernstige overstromingen veroorzaakten, gingen tien Israëli's van IsraAid erheen om ter plaatse te helpen.
Israëlische hulporganisatie helpt Syrische vluchtelingen
Friday, November 13, 2015
Joel Shoshani, een jonge Messiaanse Jood uit Jeruzalem, maakte een filmverslag van de nood onder Syrische vluchtelingen. Hij zag met eigen ogen hoe een eindeloze stroom vluchtelingen voet aan wal zette in Griekenland.
Israël en Frankrijk boden hulp bij nachtclubbrand
Thursday, November 05, 2015
Na de grote brand in een nachtclub in Boekarest in Roemenië, op vrijdagnacht 30 oktober, hebben Israël en Frankrijk medisch specialisten gezonden voor hulp aan de 179 gewonden.