Zionisme

Video: Evangelisch antwoord op evangelicale afwijzing
Tuesday, March 08, 2016
Zijn de Bijbelse beloften voor het natuurlijke volk Israël nog geldig, of gelden ze nu alleen voor het geestelijke Israël? Heeft de moderne wedergeboorte van Israël met de Bijbel te maken? In deze video een reactie hierop.
Wat zou Jezus doen bij de controlepost? (1)
Monday, March 07, 2016
Vandaag begint de vierde tweejaarlijkse Christ at the Checkpoint conferentie, die zich opstelt tegenover christelijk zionisme en de onderliggende veronderstelling dat de moderne wedergeboorte van Israël een door God verordende vervulling van profetie is.
Valt het masker van Christ at the Checkpoint af?
Sunday, March 06, 2016
De leiders van de Messiaans-Joodse gemeenten hebben de hoofddoelen van deze tweejaarlijkse conferentie begrepen en geven gehoor aan Salomo's advies. Ze gaan niet om met mensen die terreurdaden goedpraten.
Video: Indien ik u vergeet, Jeruzalem
Monday, December 21, 2015
In deze video legt Eliezer Botzer het verlangen van het Joodse hart bloot naar de geliefde stad Jeruzalem. Het lied dat u hoort is Im Eshkachech Yerushalayim, Indien ik u vergeet Jeruzalem, naar Psalm 137:5-6.
Paneldiscussie bij de VN over Joodse vluchtelingen
Sunday, December 06, 2015
Op 1 december werd bij de Verenigde Naties een speciale paneldiscussie gehouden over 'de niet-vertelde geschiedenis van het Midden-Oosten: gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen'. Bij dit panel is belangrijk hoe de VN deze zaak heeft aangepakt.
Commentaar: Is christelijke liefde voor Israël een bevlieging?
Wednesday, August 12, 2015
Is deze interreligieuze romance gedoemd weer een Romeo-en-Julia drama te worden, of krijgt deze een gelukkige afloop?
Video: Vliegend boven de haven van Herzliya
Thursday, July 16, 2015
Vandaag laten we u luchtopnamen zien van een van de mooiste kustgebieden van Israël: De video-drone is tijdens zonsondergang over de haven van Herzliya gevlogen. Geniet van het uitzonderlijk uitzicht over de boten, de hotels en de Middellandse Zee.
Commentaar: Is christelijk zionisme misleid?
Tuesday, July 14, 2015
De oprichting van de Staat Israël na negentien eeuwen ballingschap, en de daarop volgende oorlogen, brachten de Vervangingstheologie een zware klap toe. Maar vandaag is het christen-zionisme in de verdediging door oneerlijke vragen en onterechte kritiek.
Hebreeuws, tussen traditioneel en eigentijds
Wednesday, May 27, 2015
De geschiedenis van de moderne Hebreeuwse literatuur is direct verbonden met de wedergeboorte van de Hebreeuwse taal. Het Zionisme streefde er vanaf het begin naar om de Hebreeuwse taal, het Ivriet, tot leven te brengen. Hierbij heeft de uit Litouwen afkomstige letterkundige Eliezer Ben Yehuda een belangrijke rol gespeeld.
Israëlische christenen: We leven niet langer een leugen
Thursday, March 19, 2015
Het Nationaal Zionistische Congres voor Jeugd is vorige week bijeen geweest om met elkaar te spreken over het fenomeen van emigratie uit het land Israël.
World Vision stopt steun anti-zionistische propaganda
Wednesday, February 18, 2015
Na de Lausanne Beweging distantieert nu ook World Vision zich van een sterk anti-christen-zionistisch artikel, geschreven door zijn vice-president.
President Rivlin in Brooklin: Blijf het verleden gedenken
Sunday, February 01, 2015
In zijn eerste staatsbezoek aan de Verenigde Staten verdedigde president Reuven Rivlin het zionisme en wees hij er op, hoe belangrijk het is om het verleden te kennen en te gedenken.