Onderwijs

Al-Quds Universiteit: academie van terreur
Friday, April 22, 2016
In Israël wordt de Palestijnse Al-Quds Universiteit in Oost-Jeruzalem een academie van terreur genoemd. Hij is volgens Israëlische veiligheidsexperts uitgegroeid tot de broedplaats voor terrorisme van de recente golf van terreur.
Vredelievende onderwijzeres overschreeuwd met haat
Tuesday, March 15, 2016
Bittere ironie, die het Israëlisch-Palestijnse conflict zo vaak karakteriseert, kenmerkte de prijsuitreiking aan de Palestijnse onderwijzeres Hanan al Hroub. Terwijl zij opriep tot vrede, schreeuwden de aanwezige Palestijnen om oorlog.
Palestijnse lerares bij de tien beste van de wereld
Wednesday, March 09, 2016
Een Palestijnse lerares van de Westbank heeft deelgenomen aan een internationale wedstrijd voor leraren, en is een van de tien besten geworden, meldden de lokale media. Haar lesmethode is gericht op geweldloosheid en leren door spelen.
Video van de dag: Militaire training in examenklassen
Thursday, February 11, 2016
In deze video kijken we naar een paramilitaire training voor scholieren, gegeven door soldaten en officieren van de Nachal Infanteriebrigade en het opleidingskorps van het leger. Voor de meeste scholieren betekent dit toetreden tot het leger.
Israëli ontvangt prijs voor 'innovatieve filantropie'
Monday, February 01, 2016
Aan de UoPeople (Universiteit van de Mensen) studeren onder andere vijfhonderd Syrische vluchtelingen. Ze hoeven niet te betalen. Deze universiteit, gevestigd in Pasadena (Californië), werd zeven jaar geleden opgericht door de Israëlische Shai Reshef.
'Er is behoefte aan sterkere Joodse opvoeding in Israël'
Tuesday, January 12, 2016
De Amerikaanse organisatie Generations, die werkt aan versterking van de Joodse identiteit onder jongeren in Israël, beschrijft nogal somber hoe de plaatselijke jeugd van zijn Joodse wortels is vervreemd.
Megasubsidie voor Israëls Arabische gemeenschap
Thursday, December 31, 2015
De Israëlische regering keurde gisteren het plan goed om de Arabische bevolking van Israël met een subsidie van 3,5 miljard Euro tegemoet te komen. Daardoor moeten de ongelijkheden tussen de Joodse en de Arabische bevolking worden verkleind.
Video: VN-scholen hersenspoelen Arabische kinderen
Wednesday, December 23, 2015
De VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, UNRWA, ligt weer onder vuur wegens zijn leerplan in de Palestijnse scholen van deze organisatie. De kinderen wordt daar geleerd om Israël en de Joden te haten, en ze krijgen valse informatie over de geschiedenis van de regio.
VN-rapport: Israël op plaats 18 bij ontwikkelde landen
Thursday, December 17, 2015
De kleine Joodse natie is op de 18e plaats gekomen van de lijst van het Human Development Report 2015 van de Verenigde Naties, die wordt beschouwd als een indicator voor het welzijn van de onderzochte landen.
Video: Juval Muziekschool voor Messiaanse Joden
Friday, October 09, 2015
Juval is bijzondere kunst- en muziekschool in Jeruzalem, die is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de jonge Messiaanse scène in Israël.
Jeruzalemse scholen staken wegens zorg om veiligheid
Thursday, October 08, 2015
Donderdag zijn in Jeruzalem veel secundaire scholen gesloten gebleven. Men staakt, omdat men vindt dat de kinderen niet voldoende worden beschermd door bewakers, die niet gedurende de hele schooltijd aanwezig zijn.
Strijd om steun voor christelijke scholen houdt aan
Thursday, September 24, 2015
Het Israëlische parlement heeft een buitengewone vergadering gehouden in verband met de staking van de Arabisch christelijke scholen. Daar krijgen 33.000 kinderen sinds 1 september geen onderwijs meer, omdat de scholen hogere toelagen van de regering eisen.