Libanon

Hezbollah-leider Nasrallah dreigt vanuit zijn bunker
Wednesday, February 17, 2016
Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah heeft gisteren vanuit zijn bunker in een video zijn strijders toegesproken in hun bolwerk Dahiyeh, in het zuiden van Beiroet, en pochte dat hij in staat is geheel Israël met raketten te beschieten.
'Israël doodt uitgewisselde kindermoordenaar in Syrië'
Thursday, July 30, 2015
Israëls nieuwszender Channel 2 meldde woensdag, dat waarschijnlijk de Israëlische luchtmacht bij een aanval op het Syrische deel van de Golanhoogten de beruchte terrorist Samir Kuntar heeft gedood, samen met vier andere militanten.
Is een oorlog met Hezbollah onvermijdelijk?
Sunday, June 21, 2015
'Vanuit het noorden zal onheil over alle inwoners van dit land worden uitgestort (Jeremia 1). Dit apocalyptische vers kreeg de afgelopen maanden bijzondere betekenis toen het Israëlische leger zich op een confrontatie met Hezbollah begon voor te bereiden.
'Bij oorlog wil Israël 1 miljoen Libanezen evacueren'
Monday, June 08, 2015
De oefeningen van het Home Front Command, voor een oorlog op meerdere fronten, zijn beëindigd. Bij een eventuele oorlog met Libanon, dat veel oorlogsmateriaal in dorpen en woonhuizen heeft verborgen, denkt Israël aan grootschalige evacuatie van de bevolking, zodat die niet als 'menselijk schild' wordt gebruikt.
Hezbollahleider Nasrallah vergelijkt IS met Israël
Monday, May 25, 2015
De Hezbollah-militie in Libanon raakt steeds bezorgder over de groeiende invloed van de Islamitische Staat (IS) in Syrië. Hezbollah-leider Nasrallah noemde de Amerikaanse aanvallen op IS zinloos en te zwak.
Wegen Joodse levens minder zwaar voor de VN?
Thursday, February 05, 2015
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag 'in zeer scherpe bewoordingen' de dood van de Spaanse blauwhelm-militair in zuidelijk Libanon veroordeeld.
Netanyahu: UNIFIL doet niets tegen wapensmokkel
Monday, February 02, 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is boos over de Vredestroepen die niet in staat waren om de smokkel van wapens van Hezbollah te verhinderen.
Israël treurt om de twee gedode jonge militairen
Thursday, January 29, 2015
Bij de aanval van Hezbollah op een Israëlisch militair konvooi nabij de Libanese grens zijn afgelopen woensdag twee jonge militairen om het leven gekomen.
Hezbollah: We willen geen verdere escalatie
Thursday, January 29, 2015
Hezbollah is niet geïnteresseerd in een oorlog met Israël, zo liet de shiïtische militie in de nacht van woensdag op donderdag de Israëli's weten.
Antitankraket treft jeep: twee doden, vijf gewonden
Wednesday, January 28, 2015
• Twee soldaten gedood en vijf gewond na raketbeschieting,
• Israëlische militaire posities beschoten vanuit Libanon,
• Israel reageert met beschietingen op Zuid-Libanon en Syrië,
• Wegen en vliegvelden in het noorden gesloten,
• Vrees voor tunnels bij Libanese grens.
Bevolking noorden ongerust wegens transport van tanks
Thursday, January 22, 2015
In het noorden van Israël groeit de bezorgdheid over een op handen zijnde militaire confrontatie met de terreurmilitie Hezbollah.
Miss Israël bedroefd over afwijzing door Miss Libanon
Tuesday, January 20, 2015
Doron Matalon, die als Miss Israel deelneemt aan de Miss Universe wedstrijd, heeft haar spijt uitgesproken dat Miss Libanon, Saly Greige, zo negatief reageerde nadat zij samen werden gefotografeerd.