Iran

Regering-Obama: Ja, we logen tegen Israël over Iran
Monday, May 09, 2016
Ben Rhodes, adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, onthulde in een interview in de New York Times wat vrijwel iedereen al wist: het Witte Huis van Obama loog om de goedkeuring te krijgen voor de nucleaire overeenkomst met Iran.
Iran pocht: Onze raketten staan op Israël gericht
Thursday, March 10, 2016
Iraanse militaire topfunctionarissen pochten deze week dat ze over een enorme hoeveelheid ballistische lange-afstandsraketten beschikken, die direct op Israël zijn gericht en een bereik hebben van 1400 km..
PA-bestuur wijst Iraanse hulp aan terroristengezinnen af
Monday, February 29, 2016
De Palestijnse Autoriteit heeft zondag laten weten dat men de financiële hulp uit Iran voor Palestijnse 'intifada-gezinnen' afwijst, omdat die buiten de PA om gaat en daardoor illegaal en onacceptabel is.
Iraanse delegatie treft in Parijs Frans-Joodse politicus
Thursday, January 28, 2016
In Parijs ontmoette de Iraanse minister Mohammed Jawad Sarif gisteren de Joods-Franse politicus Meyer Habib (een goede vriend van premier Netanyahu), die lid is van de Parlementaire Commissie voor Buitenlandse Politiek en Veiligheid.
Washington spreekt over nieuwe sancties tegen Iran
Friday, January 01, 2016
De Amerikaanse regering in Washington heeft nieuwe sancties tegen Iran overwogen, nadat dit land een ballistische raket heeft getest. In de Israëlische media werd er uitgebreid over geschreven dat is gebeurd, waarvoor Israël al jaren waarschuwt.
Iran testte ballistische raket ondanks atoomverdrag
Thursday, December 17, 2015
De Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) heeft gisteren zijn inspectie-onderzoeken naar het Iraanse nucleaire gevaar officieel afgesloten, hoewel dit land zich niet aan de gesloten overeenkomst houdt.
Iran schendt akkoord, stopt demontage centrifuges
Thursday, November 12, 2015
Iran is gestopt met het demonteren van centrifuges in twee installaties voor uraniumverrijking, zo hebben Iraanse overheidsmedia gemeld. Afgelopen week kondigde Iran aan, te beginnen met het uitschakelen van inactieve centrifuges bij de reactoren in Natanz en Fordo.
Netanyahu valt bij de VN Iran aan met lange stilte (video; tekst)
Friday, October 02, 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een buitengewone toespraak gehouden, die grotendeels (25 van de 45 minuten) was gewijd aan de bedreiging van de Joodse Staat door het regime van de mullahs in Teheran.
Iraanse strijdkrachten in Syrië nabij Israëlische grens?
Tuesday, September 29, 2015
Iraanse gevechtstroepen aan de Israëlisch-Syrische grens op de Golanhoogten is een nachtmerrie voor de regering in Jeruzalem. Maar dit scenario kan binnenkort werkelijkheid worden, waarschuwde Yuval Steinitz, de Israëlische minister van Infrastructuur.
Iran en de Palestijnse president Abbas dreigen Israël
Friday, September 25, 2015
De Iraanse ayatollah Khamenei heeft Israël bekritiseerd voor zijn 'beledigend' gedrag ten opzichte van de Al-Aqsa moskee. President Abbas waarschuwde voor een nieuwe intifada indien de onrust rond de Al-Aqsa moskee voortduurt.
Iraanse leider tweet: Israël is over 25 jaar verdwenen
Wednesday, September 09, 2015
De Iraanse leider blijft dreigen met de vernietiging van Israël, waar het Westen maar zwakjes op reageert. Het vrijgeven van Iraanse tegoeden kan leiden tot een toename van terroristisch geweld.
Historische fout of historisch akkoord?
Friday, August 28, 2015
Het akkoord over het Iraanse nucleaire programma, dat de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland zien als een goede overeenkomst, wordt door Israël en een groot deel van de Arabische wereld beschouwd als een historische fout.