Syrië

Netanyahu: We geven de Golanhoogten nooit op
Sunday, April 17, 2016
Het Israëlische kabinet hield zijn wekelijkse vergadering op de Golanhoogten, zodat premier Netanyahu de wereld kon informeren dat – gezien de huidige situatie – er geen kans is dat Israël ooit de strategisch gelegen hoogvlakte terug zal geven aan Syrië.
VN-troepenmacht keert terug naar Syrische grens
Thursday, March 24, 2016
Anderhalf jaar geleden braken de VN-troepen overhaast hun stellingen op de Syrische Golanhoogten af. Nu bereidt de UNDOF, een VN-legereenheid ter bewaking van de scheiding der legers in de regio, zich voor op terugkeer naar de Syrische kant van de grens.
Israëlische president Rivlin op bezoek bij Poetin
Thursday, March 17, 2016
De Israëlische president Re'uven Rivlin en de Russische president Vladimir Poetin hebben woensdag drie uur met elkaar gesproken in het Kremlin, naar aanleiding van de Russische beslissing om [een deel van zijn] troepen uit Syrië terug te trekken.
Over toekomst, hoop en naastenliefde
Monday, February 22, 2016
Honderden Syriërs, zwaar gewond door de vreselijke Syrische burgeroorlog, zijn hun land ontvlucht en kregen in Israël een medische behandeling. Daarna dachten ze vaak anders over de 'zionistische vijand'.
Israël doodt aartsterrorist, vrijgelaten bij gevangenenruil
Sunday, December 20, 2015
Israëlische en Arabische media hebben zondag bevestigd, dat zaterdagavond in een (waarschijnlijk Israëlische) luchtaanval nabij Damascus de aartsterrorist Samir Kuntar werd gedood, die in 2008 bij een uitwisseling van gevangenen was vrijgelaten.
Laatste Joodse gezin uit Aleppo in Syrië, veilig in Israël
Wednesday, November 25, 2015
Een jaar geleden werden de laatste Joden uit het gebombardeerde Aleppo in Syrië gesmokkeld. De twee vrouwen wonen nu in het Ashkelon Absorbtie Centrum. Hun verhaal zou een grote Hollywood-thriller zijn.
Waarom Rusland wel succes heeft in Syrië, en het Westen niet
Tuesday, November 24, 2015
In een interview met het grootste Russische nieuwsagentschap, Ria Novosti, wist de Syrische ambassadeur in Moskou maar niet hoe hij zijn gastland voldoende kon bedanken. Hij sprak lovend over de beslissing van Rusland om te helpen vechten tegen de terreur in Syrië.
Syriërs melden luchtaanvallen van Israël bij Damascus
Thursday, November 12, 2015
De Israëlische luchtmacht heeft volgens verscheidene Syrische media een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus.
'Israëlische troepen haalden paraglider terug uit Syrië'
Sunday, October 25, 2015
Onbevestigde berichten wijzen er op, dat Israëlische grondtroepen zaterdagavond korte tijd op Syrisch grondgebied zijn geweest, nadat een Israëli paraglidend over de grens was geraakt. Het noordelijke deel van de Golanhoogten is erg populair bij paragliders.
Iraanse strijdkrachten in Syrië nabij Israëlische grens?
Tuesday, September 29, 2015
Iraanse gevechtstroepen aan de Israëlisch-Syrische grens op de Golanhoogten is een nachtmerrie voor de regering in Jeruzalem. Maar dit scenario kan binnenkort werkelijkheid worden, waarschuwde Yuval Steinitz, de Israëlische minister van Infrastructuur.
Israël beantwoordt Syrische beschieting Golanhoogten
Monday, September 28, 2015
Na twee raketbeschietingen vanuit Syrië heeft de Israëlische artillerie zondagavond posten van het Syrische leger op het Syrische deel van de Golanhoogten beschoten.
Israël bezorgd over Russische militairen in Syrië
Thursday, September 10, 2015
Israëlische functionarissen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over berichten over een grote Russische militaire opbouw in buurland Syrië, een stap die ingrijpende gevolgen voor de Joodse Staat kan hebben.