Twee IDF-officieren gedood door vriend­schappelijk vuur

donderdag 13 januari 2022 |  Redactie Israel Today
Twee Israëlische leger­officieren zijn woensdag­avond het slacht­offer geworden van een tragisch schiet­ongeval tijdens een veilig­heids­patrouille in de buurt van een IDF-basis in de Jordaan­vallei. Als gevolg van een persoons­verwisseling ontstond een fatale schoten­wisseling.

Na een eerste onderzoek werd vastgesteld dat de twee agenten op patrouille waren in de buurt van de basis toen zij een andere figuur zagen en, in de veronder­stelling dat het een terreur­verdachte was, hun geweren in de lucht schoten. De andere figuur, die een soldaat van dezelfde eenheid bleek te zijn, dacht dat hij werd aangevallen door terroristen en vuurde terug, waarbij de twee officieren om het leven kwamen.

De twee gesneuvelde militairen werden geïdentificeerd als Ofek Aharon, 28, en Itamar Elharar, 26. De IDF-woordvoerder zei dat de families van de twee slachtoffers op de hoogte zijn gebracht.

Premier Naftali Bennet heeft op Twitter gereageerd op het incident en zijn medeleven betuigd aan de families van de slachtoffers.


'Dit is een zeer trieste ochtend.

'Ik betuig mijn oprechte deelneming aan de families van de twee officieren die vannacht bij een tragisch ongeval zijn omgekomen.

'De twee commandanten hebben hun beste jaren gewijd aan de veiligheid van Israël en de verdediging van het vaderland. De hele natie van Israël rouwt om hun heengaan.

'De IDF onderzoekt het moeilijke incident en de nodige lessen zullen worden geleerd.

'Mogen zij rusten in vrede.'

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.