Israël opent zijn grenzen beperkt voor toeristen

dinsdag 4 januari 2022 |  Redactie Israel Today
Het luchtruim boven Israël wordt volgende week weer opengesteld voor toeristen. Dit heeft het Israëlische ministerie van Volks­gezond­heid maandag bekend gemaakt. Beperkingen in verband met Corona blijven van kracht, zoals een negatieve PCR-test.

De beperkingen op het luchtverkeer van en naar Israël worden vanaf komende zondag versoepeld:

►Gevaccineerde toeristen en toeristen met een geldig certificaat van herstel uit landen met een laag of matig besmettingspercentage mogen het land binnenkomen. Zij moeten vóór hun vlucht een online inreisaanvraag invullen en een negatieve PCR- of snelle antigeentest voorleggen voordat zij aan boord van hun vlucht kunnen gaan. Bij aankomst moeten toeristen 24 uur in isolatie blijven zonder symptomen van Covid-19 te vertonen, of totdat zij negatief hebben gereageerd op een nieuwe PCR-test die na hun aankomst in Israël moet worden uitgevoerd.

►Ongevaccineerde Israëli's die naar Israël terugkeren moeten 14 dagen in quarantaine blijven, maar het is mogelijk de isolatie­periode met behulp van een tweede PCR-test tot een week in te korten.

►Ongevaccineerde toeristen en burgers van zogenaamde 'rode' landen - waaronder de VS, Groot-Brittannië en Canada - mogen Israël nog steeds niet binnen.

Lees ook:
Toerisme: Mijn top-drie tips bij het reizen naar Israël

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.