Volledig gevaccineerde vrouw eerste Omikron dode

zondag 2 januari 2022 |  Redactie Israel Today
Een Israëlische vrouw is afgelopen dinsdag aan Covid-19 overleden, en gezond­heids­functio­narissen vermoeden dat ze besmet was met de Omikron-variant. Als ze dit kunnen bevestigen, zou ze de eerste dode zijn aan de nieuwe corona-variant in Israël.

Ambtenaren van het ziekenhuis zeiden dat de vrouw volledig was gevaccineerd met een booster shot (derde dosis) tegen Covid-19.

Israëls aantal nieuwe dagelijkse infecties steeg vorige week voor het eerst in vele maanden boven de 3.000, waardoor Israël opnieuw voor een dilemma kwam te staan over het al dan niet opleggen van nieuwe beperkingen aan het publiek.

Maar terwijl de infectiecijfers stijgen, blijven de zieken­huis­opnames relatief laag, althans op dit moment. Slechts 85 mensen waren vorige week in ernstige toestand in het zieken­huis opgenomen met Covid-19, en van slechts twee van hen is bevestigd dat zij besmet zijn met de Omikron-variant.

Premier Naftali Bennett heeft gezworen zijn agressieve vaccinatie­campagne voort te zetten, evenals gerichte beperkingen, terwijl hij er alles aan doet om een volledige lockdown te voorkomen.

'Ons doel is om de economie en de markt zoveel mogelijk open te laten en de winkels open te houden, en tegelijkertijd te voorkomen dat de zieken­huizen overbelast raken. Als we wilden, hadden we de deuren kunnen sluiten, maar niemand wil dat,' zei hij dinsdag tegen verslaggevers.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.