Palestijnen: Covid is Allah's straf voor wie ons negeert

woensdag 29 december 2021 |  Redactie Israel Today
Calamiteit na calamiteit, zoals Covid-19 en klimaat­verandering, overkomen de mensheid als gevolg van wijd­verspreide onrecht­vaardig­heid, verklaarde de hoogste sharia-rechter van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Al-Habbash, in een recente televisie­preek.

Al-Habbash wees op islamitische religieuze teksten die waar­schuwen dat dit alles en nog veel meer zal gebeuren met 'allen die zwijgen tegenover onrecht, die instemmen met onrecht en die de onderdrukkers verdedigen'.

'Allah heeft de plicht om op iedereen straf neer te laten komen. (...) Ik denk dat we vandaag de dag de realisatie zien van deze hadith [uitspraak toegeschreven aan Mohammed]. De hele mensheid, van het ene uiteinde van de aarde tot het andere, wordt inbegrepen in deze straf die de hele mensheid overkomt - de prijs­stijgingen, de econo­mische ineen­storting, epide­mieën, klimaat­verandering, opwarming van de aarde - alles wat er in het universum gebeurt, is het gevolg van het onrecht,' benadrukte hij.

En wat is het onrecht waartegen hij tekeer gaat? Wel, dat is natuurlijk de 'Israëlische bezetting'!

'Is er een groter onrecht dan het onrecht dat tegen ons gericht is? Ons land werd gestolen, ons volk werd verdreven, onze heilige plaatsen werden ontheiligd, en niet alleen zwijgt de hele wereld tegenover de onderdrukkers, maar zij geven ook het slachtoffer de schuld,' beschuldigde Al-Habbash.

Ja, de Palestijnse leiders vertellen hun volk dat de pandemie van het coronavirus aan Israël moet worden toegeschreven.

Al-Habbash is niet alleen de hoogste sharia-rechter van de PA, maar ook de belangrijkste religieuze adviseur van de Palestijnse leider Machmoud Abbas. Om dit in een context te plaatsen: het zou zijn alsof de opper­rechter van het Hooggerechtshof van de VS en de top religieuze adviseur van de president van de Verenigde Staten een gezamenlijke verklaring uitbrachten waarin de Joden of een andere minderheid waaraan ze zich ergerden, de schuld kregen van Covid-19.

[De televisietoespraak van Al-Habbash werd vertaal door Palestinian Media Watch].

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.