Kerstfeest in Bethlehem, hopend op betere toekomst

maandag 27 december 2021 |  Redactie Israel Today
De lichtjes van de traditionele reus­achtige kerst­boom in de geboorte­plaats van Jezus werden ook dit jaar weer feestelijk ontstoken. 'Het is een zeer vreugde­volle, een zeer mooie avond. De sfeer is vol hoop, vol vreugde, vol verwachting,' vertelde een Finse toerist aan de media.

De historische stad telde in de winter van 2019/20 nog bijna 3,5 miljoen bezoekers. Daarentegen werden de gewoonlijk zo levendige kerstvieringen vorig jaar praktisch afgelast.
Dit jaar was de feestelijke stemming voor de inwijding van de kerstboom voor de Geboortekerk totaal anders. Deze keer konden zelfs enkele toeristen genieten van het daarmee verbonden begin van het kerstseizoen. Zij waren naar het land gekomen voordat de hernieuwde tijdelijke sluiting werd aangekondigd.

Volgens burgemeester Anton Salman werd de deelname aan het kerstspektakel aan verschillende buitenlandse delegaties geweigerd als gevolg van het op het laatste ogenblik opgelegde inreisverbod. Niettemin was het publiek op het Kribbeplein voor de kerk veel talrijker dan vorig jaar, toen zelfs de plaatselijke bevolking van de plechtigheid was weggebleven.

En zo vertegenwoordigt de enorme kerstboom, dit jaar versierd met kleurrijke lichtjes en bekroond met een helderrode ster, een nationale straal van hoop en een vertrouwen dat de christenen in het Heilige Land graag delen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.