Joden komen in grotere aantallen naar Israël

vrijdag 24 december 2021 |  Redactie Israel Today
Het ministerie van Immigratie maakte woensdag de nieuwste immigratie­cijfers bekend. De Joodse immigratie naar Israël steeg met 30% in 2021, ondanks Covid-gerela­teerde reis­beperkingen, aldus het bericht.

Minister van Immigratie en Absorptie Pnina Tamano-Shata met nieuwe immigranten uit India, leden van de 'Bnei Menashe' gemeenschap, na hun aankomst op 13 oktober 2021 (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

Minister Pnina Tamano-Shata van Immigratie meldde dat ongeveer 27.000 Joodse immigranten in 2021 naar Israël kwamen, een opmerkelijke stijging in vergelijking met de 21.820 in 2020. Daaronder waren veel jongeren, 55% was beneden de 35 jaar.

4.000 Joden kwamen uit de Verenigde Staten, een verheugend aandeel aangezien dit het grootste aantal Amerikaanse immigranten is sinds 1973. In Frankrijk pakten 3.500 Joden hun koffers, een stijging van 40% ten opzichte van 2020. Ongeveer 7.500 Joden immigreerden uit Rusland, een stijging van 10% ten opzichte van 2020, en ongeveer 3.000 kwamen uit Oekraïne, een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Uit Ethiopië kwamen 1636 immigranten als onderdeel van de operatie Zur Israel, die naar verwachting binnenkort wordt hervat en nieuwe olim na tientallen jaren wachten zal herenigen met hun familieleden Israël.

Ondanks de stijging van het aantal immigranten ten opzichte van 2020, blijven de aantallen onder die van de jaren vóór de COVID-pandemie. Sinds de pandemie eind 2019 begon, heeft Israël strenge regels ingesteld om het reizen naar en uit landen die als risicogebieden worden beschouwd, te beperken.

De pandemiebeperkingen hebben tijdelijk verhinderd dat de familieleden van veel immigranten het land binnenkwamen, tot verdriet van degenen die geboortes, bruiloften en andere familieaangelegenheden vieren.

Zie ook: Despite Covid, 2021 sees global surge in Aliyah, record-breaking immigration from US

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.