Krachtige kerst­bood­schap van Christelijke IDF-soldaten

donderdag 23 december 2021 |  Redactie Israel Today
Geen nieuwe wapensystemen, geen elitekorpsen onder de loep, maar deze week een boodschap voor kerst vanuit de IDF. ‘Wij als christenen die dienen in de IDF zien onszelf als toonaangevend in de verdediging van het Heilige Land, samen met onze Joodse broeders’.

Vooruitlopend op het kerstfeest deelde de woordvoerder van de Israel Defense Forces (IDF) met alle Israëli's in het Hebreeuws de woorden van de hoogst geplaatste Aramese Christelijke officier van het leger, luitenant-kolonel Ihab Shlayan.

De IDF-woordvoerder deelde het bericht op Facebook, waar het duizenden 'likes' kreeg en honderden commentaren van enthousiaste Israëlische Joden.

Shlayan's toespraak gehouden op een kerstbijeenkomst van christelijke soldaten werd in zijn geheel gedeeld. Hieronder volgen enkele gedeelten:

‘Ik heb 21 jaar met liefde en grote eer gediend in het leger van het volk van Israël. Als een trouwe zoon van de Aramese Christelijke gemeenschap, besloot ik dienst te nemen in het leger, zoals zovele anderen uit onze gemeenschap die hun leven en lot verbonden hebben aan de Staat Israël, haar veiligheid en haar welvaart. Ik sta hier, trots zoals ik elk jaar ben, om de officieren en soldaten uit de Christelijke gemeenschap te vertegenwoordigen, een kwaliteitsgroep die blijft groeien.

In 2012 heb ik samen met mijn vrienden het 'Christian Recruitment Forum' opgericht om meer integratie met de Israëlische samenleving aan te moedigen. Vandaag, een decennium later, ben ik vol trots en verwachting, omdat we ons midden in een belangrijke revolutie bevinden door de moedige jonge zonen en dochters van de [Christelijke] gemeenschap.

Wij, als een minderheid van Christenen in Israël in het algemeen en diegenen die dienen in de IDF in het bijzonder, zien onszelf als toonaangevend in de verdediging van het Heilige Land samen met onze Joodse broeders. Ook voor ons is er geen ander land!

‘Ik sluit af met de woorden van de eerste president van de Staat Israël, Dr. Chaim Weizmann, die helder en precies de visie samenvatte die mij en ons allen leidt in onze missie: "De toekomst van de Staat Israël hangt af van drie fundamenten - broederlijke liefde, een inspanning om op te bouwen, en vrede, zowel dichtbij als veraf".’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.