Israël leidt wereldwijde simulatie van cyberaanvallen

woensdag 22 december 2021 |  Redactie Israel Today
Israël nam vorige week het voortouw in een inter­natio­naal cyber-'oorlogsspel', waarbij aanvallen op wereld­wijde financiële netwerken werden gesimuleerd. Volgens het ministerie van Financiën was dit 'opnieuw een bewijs van Israëls leidende rol in de wereld'.

Het Israëlische ministerie van Financiën, dat de oefening leidde, zei dat het doel was kwets­bare punten te iden­tifi­ceren en de schade voor banken en financiële markten bij toekomstige cyber­aanvallen tot een minimum te beperken.

Vertegenwoordigers van de VS, Groot-Brittannië, de Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland, Italië, Oosten­rijk, Zwitserland, Nederland, Thailand, het Inter­nationaal Monetair Fonds en de Wereld­bank namen deel aan de simulatie.

Israël heeft op dit gebied ervaring opgedaan omdat het twee keer zo vaak is aan­ge­vallen als enig ander land, aldus de deskundigen. Zo is de Israëlische gezond­heids­zorg wekelijks het doelwit van niet minder dan 1.445 cyber­aanvallen, meldt het Israëlische cyber­beveiligings­bedrijf Check Point.

Israëls toonaangevende deskun­dig­heid op het gebied van cyber­beveiliging wordt al lang erkend. Maar de Joodse Staat heeft onlangs in dit opzicht een beetje een kleine domper gekregen door het spionage­schandaal van de NSO Groep.

Lees ook:
Voormalige militairen opgeleid voor cyberindustrie
Israël verzorgt cyber­veilig­heid in de Golfregio
De cyber-oorlog tegen Israel Today

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.