Israël begint kinderen in te enten; Bennetts zoon eerst

zondag 28 november 2021 |  Redactie Israel Today
Israël is afgelopen week begonnen met het inenten van kinderen tussen 5 en 11 jaar tegen Covid-19 nadat de eerste zending kinder­doses van Pfizer was ontvangen. Een van de eersten die de prik kregen was David, de 9-jarige zoon van premier Naftali Bennett.

'Vandaag beginnen we met de landelijke campagne om kinderen te vaccineren, in de eerste plaats om onze kinderen te beschermen. David is zojuist ingeënt. Dit beschermt zowel kinderen als ouders, en de hele Staat Israël,' zei Bennett. 'Het werkt, het is veilig en ik roep alle Israëlische ouders op om hun kinderen te komen laten vaccineren.'

In de afgelopen weken is het aantal besmettingen met Covid-19 onder basisschoolkinderen sterk gestegen. Medewerkers van Israel Today hebben gemeld dat enkele van hun kinderen naar huis werden gestuurd voor isolatie en een terug­keer naar afstands­onderwijs, nadat meerdere klas­genoten positief waren getest op het virus.

Bennett en zijn regering zijn er vast van overtuigd dat de sleutel tot het verslaan van een dreigende vijfde golf van infecties, waarvoor deskundigen waarschuwen, ligt in het snel vaccineren van de kinderen van het land.

Eerdere opiniepeilingen wezen uit dat een meerderheid van de Israëli's voor het inenten van kinderen tegen Covid-19 is, maar dat de meesten een maand of twee zouden wachten voordat ze hun kinderen late inenten. Met andere woorden, niemand wil de eerste zijn.

Het aantal nieuwe Corona-besmettingen is ook de afgelopen week weer gestegen, en de reproductiefactor R was woensdagmorgen gestegen tot 1,08. De meeste nieuwe besmettingen kwamen voor bij kinderen, die tot deze week niet konden worden ingeënt.

Lees ook:
Israël gaat kinderen van vijf tot elf jaar vaccineren

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.