Israël schrijft geschiedenis in de Perzische Golf

donderdag 25 november 2021 |  Yossi A
De Israëlische luchtmacht en het Israëlische militaire techno­logie­bedrijf Elbit verdiepen de samenwerking met Perzische Golfstaten, wegens de bedreiging door Iran. Op de lucht­macht­tentoon­stelling in Dubai toonden diverse Israëlische bedrijven hun gevechts­systemen.

Afbeelding: De lucht­macht­comman­danten van de Verenigde Arabische Emiraten en Israël. (Foto: IDF-woordvoerder)

Het Israëlische militaire technologiebedrijf Elbit heeft de oprichting aangekondigd van een dochter­onderneming in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Deze dochter­onder­neming werkt aan de ontwikkeling van samenwerking op lange termijn met de strijdkrachten van de VAE.

Het maakt ook de aanpassing mogelijk van technologische oplossingen aan de operationele behoeften van nieuwe eindgebruikers, en leidt de overdracht van technologieën naar lokale partners.

Ran Krill, manager Marketing en International Business Development bij Elbit Systems, verklaarde: ‘De Abraham Akkoorden vormen een solide basis voor zakelijke samen­werkingen in de regio. De VAE en andere landen in de regio zijn nieuwe en belang­rijke markten voor Elbit Systems. Wij geloven dat ons brede portfolio van oplossingen, samen met onze bewezen ervaring in het opbouwen van lokale industriële en techno­logische activiteiten in een verscheidenheid van landen, ons een goede positie geven om in te spelem op de behoeften en kansen in dit gebied.’

Luchtmacht-tentoonstelling in Dubai
De stand van Elbit Systems op de Dubai 2021 Air Show presenteerde oplossingen voor multidimensionale netwerkoorlogsvoering, nauwkeurige luchtbewapening, slimme helmsystemen voor piloten, en vliegtuigverdedigingssystemen.

IAF-commandant generaal-majoor Norkin op de recente Air Show in Dubai. (Foto: IDF-woordvoerder)

Het multidimensionale netwerk oorlogs­voering display omvat een oplossing voor integratieve commu­nicatie­net­werken voor lucht, zee en land van het tactische niveau tot hoofd­kwartier-niveau. Ook digitale radiosystemen waren te zien, evenals het Hattorix vuur­onder­steunings­systeem voor nauwkeurig en snel vaststelen van doelen voor manoeu­vrerende troepen.
De presentatie van de precieze lucht­bewape­nings­systemen toonde de autonome zwervende ‘Shrakrak’.
De tentoongestelde pilotenhelmsystemen zijn van het type JHMCS-II met een kleurenscherm en het ‘Brightnite’-systeem, dat helikopter­piloten in staat stelt 's nachts in het donker en bij extreem weer te vliegen.
Eveneens werden Directed Infra-Red Counter Measure (DIRCM)-systemen getoond, die vliegtuigen beschermen tegen bedreigingen met vanaf de schouder gelanceerde raketten.

Israel Aerospace Industries
Ondertussen bezocht de zoon van de heerser van Dubai, de kroonprins van Dubai Sheikh Hamdan bin Muhammad bin Rashid al-Maktoum, zondag het paviljoen van Israel Aerospace Industries (IAI) op de Air Show in Dubai.
De Israëlische luchtmacht­commandant Maj.-Gen. Amikam Nurkin sloot zondag zijn bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten af, waar hij te gast was op de Air Force Commanders Conference, en ook de Air Show in Dubai bezocht. De conferentie werd bijgewoond door lucht­macht­comman­danten uit de hele wereld, waaronder landen in het Midden-Oosten

Ook de kroonprins van de VAE bezocht het Israëlische paviljoen. (Foto: IDF woordvoerder)

Dit was het eerste bezoek van de Israëlische lucht­macht­commandant aan de Verenigde Arabische Emiraten. Het bezoek maakt deel uit van de verdieping van de band en de samen­werking tussen de Staat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, als onderdeel van de Abraham Akkoorden die ongeveer een jaar geleden werden ondertekend.

Het bezoek is een voortzetting van het bezoek van de commandant van de luchtmacht van de VAE, generaal Ibrahim Nasser Muhammad al-Alwi, aan de 'Blauwe Vlag'-luchtmachtoefening die eind oktober in Israël werd gehouden.

Dit bezoek is tekenend voor de voortdurende ontwikkeling en versterking van de relatie tussen de IDF en buiten­landse legers in het algemeen, op nationaal en strategisch niveau; het is ook een voorbeeld van de groeiende samenwerking met de IDF hier in het Midden-Oosten.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.