Israël is weer open voor toeristen

dinsdag 23 november 2021 |  Dov Eilon
Sinds 1 november kunnen toeristen eindelijk Israël weer bezoeken, nadat het land zijn grenzen bijna volledig had gesloten vanaf het begin van de Corona-crisis. Afgelopen zomer heeft reeds een geslaagd proef­project plaatsgevonden, waarbij een beperkt aantal reis­groepen werd toegelaten; wij hebben hierover verslag uitgebracht in het juli/augustus-nummer.

De Optical Center groep op de bergvesting Massada (Foto: Marvin Chichportiche/­Optical Center)

Nu kunnen ook individuele mensen eindelijk het Heilige Land weer bezoeken. Er moet echter aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo mag de laatste vaccinatie of het laatste herstel van Corona niet langer dan een half jaar geleden hebben plaats­gevonden, en moeten er tests zijn uitgevoerd. Bovendien moet ten minste 48 uur voor vertrek een online-formulier worden ingevuld, dat beschikbaar is op de website van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.

Welkom! Eindelijk weer bezoekers in het Heilige Land (Foto: Marvin Chichportiche/Optical Center)

Het luchtruim boven Israël was nog maar net geopend, of de eerste toeristen landden al op de luchthaven Ben Gurion. De eersten die aankwamen was een Franse groep met niet minder dan 2600 bezoekers. Zij waren werknemers van de Franse keten 'Optical Center', een van de grootste ketens ter wereld op het gebied van optische middelen. De vereiste 1300 kamers werden geboekt in elf hotels in Jeruzalem. Niet minder dan 70 reisgidsen werden ingehuurd om het programma van de bezoekers uit te werken en te begeleiden.

De 2600 leden van de reisgroep van Optical Center behoorden tot de eerste toeristen die gebruik maakten van de gele­gen­heid om Israël eindelijk weer te bezoeken. (Foto: Marvin Chichportiche/­Optical Center)

Omdat velen van hen voor het eerst in het Heilige Land waren, mochten de Oude Stad van Jeruzalem, de Dode Zee en Massada niet in het programma ontbreken. De reis was gepland door de eigenaar van de keten, Laurent Levy. Hij wilde zijn personeel de gelegen­heid geven om de Staat Israël te leren kennen. Degenen die dit hebben ervaren, zullen Israël voortaan hopelijk met meer sympathie bejegenen, want dat is vaak het geval na deze reiservaring.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.