Israel Happening Nederland: 20 t/m 23 januari 2022

maandag 22 november 2021 |  Aviel Schneider
Waarom komen we naar Nederland

De Bijbel zegt hoe ‘God tot Mozes sprak van aangezicht tot aangezicht, zoals een mens tot zijn naaste spreekt’. Het Hebreeuwse Panim el Panim betekent niet alleen ‘van aangezicht tot aangezicht’, maar ook ‘van binnen tot binnen’. Een persoonlijke ontmoeting is veel belangrijker dan een gesprek op afstand tussen God en Mozes of tussen mensen, bijvoorbeeld een gesprek online. Daarom vermeldt de Bijbel dat God Mozes van aangezicht tot aangezicht wilde ontmoeten, om het nog beter leren kennen van elkaar.

Er is in Israël veel discussie over het belang van persoon­lijke ontmoetingen, omdat Israël zo lang gesloten was. Miljoenen mensen, vooral als ze in verschillende landen wonen, hebben elkaar lange tijd niet ‘van aangezicht tot aangezicht’ ontmoet. Dat geldt ook voor onze Israël-vrienden. We missen jullie!

Daarom willen wij onze lezers en vrienden van Israël persoonlijk ontmoeten, leren kennen en ervaren. Wij mensen zijn gemaakt om zo dicht mogelijk met elkaar op te trekken. En dat is precies waarom we naar Nederland komen. Nu het voor u nog een flinke stap is om naar Israël te komen, komen wij naar u toe met nieuwe gedachten, woorden en de zo bekende Nederlandse gezelligheid. We willen u leren kennen en ook iets van onszelf met u delen. Dat betekent dat we geen onderwerp uit de weg gaan. Zoals bijvoorbeeld door een open debat over het Israëlisch-Palestijns/Arabische conflict in het Midden-Oosten, maar ook met een interessante Bijbelquiz.

Ik kom natuurlijk samen met mijn vrouw Anat, maar ook met onze jongste zoon Elad, die tot voor kort in het Israëlische leger zat, en hij zal u een gedetailleerd verslag brengen met video's en foto's over het labyrint van onder­grondse Hamas­tunnels tussen Gaza en Israël.

Als echtpaar zullen wij, elk vanuit onze eigen denkwijze en visie, spreken over geloof en de relevantie van de Bijbel in de politiek en het alle­daagse leven in Israël. Anat gaat daarbij uit van de voor­beelden van vrouwen in de Bijbel en hun buiten­gewone wijsheid en diepgang, die bepalend waren voor onze geschiedenis.

Ikzelf wil benadrukken dat de Bijbel richting­bepalend is voor de Israëlische politiek en het leven in Israël, meer dan veel Israëli’s en de meeste mensen in het Westen beseffen. Onderwerpen en nieuwe gedachten die vaak meer vragen oproepen dan antwoorden geven. Maar dat maakt alles juist levendiger en spannender.

Kom naar dit vierdaagse weekend, en dompel u onder in de Israëlische sfeer omlijst door Israëlische culinaire hoogstandjes en nog veel meer verrassingen.

Wij kijken er nu al naar uit om jullie van ‘aangezicht tot aangezicht’ te ontmoeten.

Dus tot ziens in Vierhouten, Le'Hitra'ot!
Aviel Schneider

ISRAEL HAPPENING
Waar: Hotel Vierhouterbos, Nunspeterweg 30, 8076 PD Vierhouten
Wanneer: donderdag 20 t/m zondag 23 januari 2022
Prijzen: 1 persoons hotelkamer: € 729;
2 persoons hotelkamer: € 709 p.p.
2 persoons studio/apartement: € 739 p.p.
3 persoons studio/apartement met extra tweede kamer: € 699 p.p.

Christenen voor Israël verzorgt voor ons de registratie en financiële afhandeling. Open deze link om u op te geven: www.christenenvoorisrael.nl/israel-happening
Heeft u nog vragen, mail dan naar: israeltoday@solcon.nl

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.