Mini-vesting in French Hill wordt gerestaureerd

maandag 22 november 2021 |  Redactie Israel Today
In de noordelijke Jeruza­lemse wijk French Hill bevindt zich een nogal verwaar­loosd, 2700 jaar oud, klein vesting­complex. Het werd tegen het eind van de jaren 1960 bloot­gelegd, en de Israel Anti­quities Authority gaat het nu restau­reren.

Deze citadel, op een terrein van slechts ongeveer 18 bij 13 meter, dateert uit de tijd van de bijbelse koningen van Juda, d.w.z. uit de tijd van de Eerste Tempel. Deskundigen zijn er zeker van dat het deel uitmaakte van een hele reeks citadellen die eens Jeruzalem beschermden. Het terrein ligt op 832 meter hoogte op een heuvel.

De Israel Antiquities Authority heeft bekendgemaakt dat de overblijfselen van de citadel, met inbegrip van de open binnenplaats en de aangrenzende kamers, die aan het eind van de jaren 1960 werden blootgelegd, zullen worden gerestaureerd en voor het nageslacht bewaard.

In de Bijbel worden verdedigingswerken als deze op verschillende plaatsen genoemd. In 2 Kronieken 11:5- 11 staat over Salomo's zoon (10e eeuw v.Chr.): 'Rehabeam woonde in Jeruzalem, en hij bouwde verschillende steden in Juda om tot versterkte steden. Zo bouwde hij Bethlehem, Etam, Tekoa, Beth-Zur, Socho, Adullam, Gath, Maresa, Zif, Adoraïm, Lachis, Azeka, Zora, Ajalon en Hebron, die in Juda en in Benjamin de versterkte steden werden. En hij versterkte deze vestingen.'
In hoofdstuk 27:4 staat over Jotham, die op 25-jarige leeftijd koning werd: 'Verder bouwde hij steden in het bergland van Juda, en in de beboste gebieden bouwde hij burchten en torens.' Men vermoedt dat het hier om zo'n wachttoren gaat.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.