Israël gaat kinderen van vijf tot elf jaar vaccineren

zondag 21 november 2021 |  Redactie Israeltoday.nl
• Reproductiegetal stijgt weer boven de 1,
• Helft nieuwe Covid-besmettingen is kind,
• Kinderen van 5 tot 11 jaar krijgen vaccin,
• Een miljoen doses vaccin voor kinderen aangekomen.

Afbeelding: Vaccins voor kinderen worden overgepakt en in superdiepvriezers van het Teva Pharmaceuticals logistieke centrum bewaard, voor transport naar de vier zieken­fondsen.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoeveel personen een met het Coronavirus besmet persoon gemiddeld besmet, is weer boven 1,0 gestegen, voor het eerst sinds 6 september. Op 4 november stond dit nog op 0,88. Tijd om in te grijpen bij jonge kinderen, waar momenteel zeer veel nieuwe besmettingen optreden.

Dinsdag begint in Israël een campagne voor het vacci­neren van kinderen van 5 tot 11 jaar, maakte premier Benjamin Naftali vrijdag bekend. Ze krijgen een aange­paste dosis van 10 microgram van het BioNTech/­Pfizer vaccin, waarvan zaterdag rond de een miljoen doses per vliegtuig aankwamen.

Omdat er veel aarzeling bestaat bij ouders over het vaccineren van kinderen, beloofde de premier trans­pa­rant te zijn: 'Wij zullen u, de ouders, alle ter zake doende weten­schap­pelijke informatie verstrekken - en u zult een beslissing nemen. Net zoals we de bespre­kingen van het pandemie-behan­delings­team ter inzage hebben gelegd.'

Bennett wees er op, dat bijna de helft van de geveri­fieerde gevallen tussen 0 en 11 jaar oud is. 'Dit vaccin zal veel onnodige isolatie besparen, maar het is ook een belangrijke gezond­heids­kwestie - kinderen die besmet zijn, kunnen jarenlang last houden van de effecten van de zogenaamde 'lange Covid'. Dat kan gewoon hun toekomst ruïneren. Ik (of Gilat, afhankelijk van het schema...) zal deze week mijn jongste zoon, David, meenemen om zich te laten vaccineren. Onze eerste plicht als ouders is hen gewoon te beschermen. Zorg voor de kinderen, laat ze inenten.'

Bennett zei ook, dat tijdens het Chanoekahfeest de regels voor het Groene Paspoort onverkort gelden en worden gecontroleerd. Hij suggereerde, priklocaties in te richten bij de ingangen van de feestzalen, om ouders te stimuleren hun kinderen te laten inenten. Feestelijke bijeenkomsten zoals Chanoekah kunnen een bron zijn van nieuwe besmettingen.

Bronnen: Jerusalem Post, INN, INN.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.