Rabbijnen willen artillerie­korps alleen voor mannen

donderdag 18 november 2021 |  Redactie Israel Today
Rabbijnen die religieuze zionistische pre-militaire academies vertegen­woor­digen, hebben de IDF opgeroepen om een artillerie­korps op te richten voor alleen mannelijke soldaten. De IDF heeft het verzoek afgewezen. Bijna alle functies staan open voor vrouwen.

Afbeelding: Is dit een plek voor vrouwen? De rabbijnen zeggen van niet, maar de IDF zegt van wel. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

Veel religieuze Joodse mannen weigeren te dienen in een militaire eenheid samen met vrouwen. Sommigen vrezen ongepast contact dat gepaard gaat met het leven in kleine ruimtes, terwijl anderen er bezwaar tegen hebben dat vrouwen 'mannenwerk' doen.

Channel 12 News meldde maandag, dat IDF stafchef Aviv Kochavi het verzoek van de rabbijnen had afgewezen, en geen artillerie-eenheid voor alleen mannen zal oprichten.

Bijna alle gevechtsfuncties in de IDF staan tegenwoordig open voor vrouwelijke rekruten. Het Korps Artillerie was een van de eerste gevechtstakken die vrouwelijke strijders toeliet, en volgens sommige schattingen bestaat het korps tegenwoordig voor 20% uit vrouwen. Dat betekent dat bijna elke artillerie-eenheid waarschijnlijk vrouwelijke soldaten heeft.

Lees ook over vrouwelijke soldaten en pre-militaire academies:
IDF leert soldaten hun naasten lief te hebben,
Video van de dag: Beëdiging vrouwelijke militairen,
Video van de dag: Maak kennis met vrouwen in de IDF,
Defensie: Vrouwen en mannen in gevechtseenheden,
Kunnen vrouwen in het leger hetzelfde als mannen?,
Defensie: De 'Waakvrouwen' aan Israëls grenzen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.