Kerstman filmt zijn kerstgroeten op de Golanhoogten

dinsdag 16 november 2021 |  Redactie Israel Today
Met de steun van het Israëlische Ministerie van Toerisme en de afdeling toerisme van de Golan Economic Society, heeft Jeruzalems Kerstman, Issa Anis Kassissieh, vorige week woensdag een video met de jaarlijkse kerstgroeten opgenomen op de Golan Hoogvlakte. Deze video, met beelden van religieuze plaatsen en op de achtergrond het prachtige panorama van het Meer van Galilea, zal in december wereldwijd worden verspreid.

Issa, de officiële Kerstman-ambassadeur van het Heilige Land, is afgestudeerd aan de CWH Kerst­man­nen School in Michigan, USA. Hij begon zijn carrière 15 jaar geleden als Kerstman van Jeruzalem, en was de afgelopen zes jaar de officiële vertegen­woordiger van de Kerstman in het Heilige Land.

Issa vertelde dat hij de Golanhoogten had gekozen voor de kerstgroet van dit jaar, omdat het een uniek gebied is waar rivieren en water­bronnen, boom­gaarden en wijn­gaarden, wandelen en fietsen, een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea en heilige plaatsen samenkomen. Hij zei ook, dat hij ernaar uitkeek om naar de Golan­hoogten terug te keren, wanneer het gebied later in de winter met sneeuw bedekt zal zijn.

Omdat het te warm is voor een slee en er geen rendieren te bekennen zijn, neemt de Kerstman zijn kajak. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

De reis van de Kerstman begon woensdag bij zons­opgang, met een kajak over de Jordaan, met zijn kerstboom en cadeautjes, en werd gevolgd door een wandeling door de citrus- en amandel­boom­gaarden, die zo typisch zijn voor het platteland van de Golan. Na een fietstocht met de Britse wiel­renner en viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome, en zijn team­genoten van het professionele wielerteam gesponsord door Israel Start-up Nation, dat momenteel door Israël toert, eindigde Issa de dag in het Kursi National Park, de plaats waar het wonder met de kudde varkens plaats­vond. Terwijl de zon onderging boven het Meer van Galilea, verkondigde hij zijn boodschap van liefde, vrede en vreugde aan de kinderen van de Golanhoogten.

De Kerstman in het Nationaal Park Kursi, de plaats waar het wonder van de varkens plaatsvond, met kinderen van de Golanhoogten. (Met dank aan Omri Masika en Roi Peretz).

De Israëlische minister van Toerisme, Yoel Razvozov: 'Het wereldwijd bevorderen van het religieuze toerisme in het Heilige Land, is éen van mijn belang­rijkste taken als minister van Toerisme. Religieus toerisme bouwt bruggen tussen volkeren en landen, versterkt onze inter­nationale en diploma­tieke betrek­kingen en is een belang­rijk anker voor het toerisme dat ons land bezoekt. Het Israëlische Ministerie van Toerisme zal aanzienlijke middelen en inspanningen blijven investeren in het behoud, de verbetering en het toegankelijk maken van plaatsen, die voor alle gods­diensten van belang zijn en voor toeristen uit de hele wereld'.

Limor Portal, manager van de afdeling Toerisme van de Golan Economic Society: 'Wij zijn trots en verheugd dat de Kerstman, als ambas­sadeur van het Heilige Land, zijn video met kerstgroeten heeft opgenomen op de prachtige Golan Hoogvlakte. Dit prachtige gebied met zijn adem­benemende uitzichten en unieke beziens­waardig­heden, trekt elk jaar honderd­duizenden bezoekers van over de hele wereld. Wij zijn verheugd over de heropening van het Israëlische luchtruim en de terugkeer van het toerisme. Israël is een religieuze en toeristische bestemming voor meer dan twee miljard christenen over de hele wereld, en we zijn er zeker van dat deze video met kerstgroeten en vergezichten hen zal aanmoedigen om de Golan te gaan bezoeken, en deze bestemming met haar historische plaatsen, promenades en producten op te nemen in hun vakantie­plannen voor Israël'.

De kerstman brengt de kerstvreugde naar de Golan Hoogvlakte. (Foto: Basel Awidat/Flash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.