Schorpioenen­plaag teistert zuidelijk Egypte

zondag 14 november 2021 |  Redactie Israel Today
Het extreem stormachtige weer in zuidelijk Egypte met overstromingen, hevige regens, razende winden en enorme hagel­stenen dwong duizenden giftige schorpioenen een schuilplaats te zoeken in de huizen van de inwoners van Aswan.

Bijna 500 mensen zijn tot nu toe gestoken en het storm­achtige weer zal naar verwachting aanhouden. De Egyptische gezond­heids­diensten vragen om nood­voor­raden tegengif tegen schor­pioenen voor de zieken­huizen en plaatse­lijke gezond­heids­centra in de stad.

De problemen worden nog verergerd door de stort­regens en de hagel­buien, die zo hevig zijn dat de bewoners wordt aangeraden binnen te blijven om te voorkomen dat ze worden geraakt door de vele omge­vallen bomen, telefoon­palen en elektriciteitsleidingen op de straten. De gouverneur van de stad Aswan, Ashraf Atiya, heeft boten op de rivier de Nijl en het Nasser­meer verboden om in de buurt van de stad te varen en heeft de sluiting van wegen bevolen vanwege het storm­achtige weer.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.