Ayala en Hanna telden olijfbomen in de Negev-woestijn

woensdag 10 maart 2021 |  Redactie Israel Today
Israel Today-medewerksters Ayala en Hanna zijn dinsdag naar de Negev-woestijn gereden om voor de olijfbomen te zorgen, die daar namens onze lezers zijn geplant. Op het werkplan stond de indeling van de olijfgaarden 5 en 6.

Op de velden 1 t/m 4 groeien 4.000 olijfbomen. Op de nieuwe velden 5 en 6 werden in totaal 2.600 olijfbomen geplant, die we nu moeten indelen naar de kopers. Dus vertrokken we al om 6.30 uur vanuit Jeruzalem, en om 9.15 uur kwamen we al aan bij de olijfgaarden en de wijngaard. Daar hebben we eerst ontbeten met olijfolie (nog niet van onze eigen bomen, maar wel uit het gebied), en rode wijn uit onze wijngaard (video).

Maak je geen zorgen, we waren niet dronken en telden de bomen niet twee keer ... 😉 Na deze kleine versterking begon de telling van de olijfbomen en de indeling van de rijen.

Rami heeft de markeringen van de rijen in het woestijnzand stevig verankerd en Ayala en ik hebben de bomen geteld. De zon scheen en er waaide een aangenaam windje. Na ongeveer 3 uur waren we klaar, nu kunnen we snel alle klanten de preciese locatie van hun olijfboom sturen.

De excursie naar de woestijn was vermoeiend en ontspannend. De mensen in de woestijn zijn de rust zelf. De kinderen lopen op blote voeten rond, mondkapjes zie je nergens. Een heel andere sfeer dan in Jeruzalem, waar alles hectisch is en iedereen alleen naar de ander kijkt, of hij het mondkapjes over zijn neus heeft. Behalve vogel­getwitter en hier en daar een ritseling in de struiken hoor je daar gewoon niets. Ontspanning voor de ziel!

In de middag zijn we weer naar huis gereden. Na het woestijnzand reden we langs weiden in alle groene kleuren die je maar kunt bedenken, gemengd met een paar gele bloemen. Over één tot twee maanden, wanneer de zomer begint, zal dit gras verdwenen zijn en de bruinachtige kleur zal ook daar de natuur weer overheersen. We hebben er ondertussen van genoten!

Help mee om de woestijn verder te vergroenen
Reserveer een olijfboom op uw naam in het Heilige Land

Zo zag de woestijn er vroeger uit (boven), en zo ziet hij er nu uit, dank zij bevloeiing kunnen er bomen en wijnstokken groeien en hun oogst geven. (Alle foto's: Israel Heute)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.