Saudi's: Tempelberg en Al Aqsa onbelangrijk voor islam

dinsdag 9 maart 2021 |  Redactie Israel Today
Palestijnse politici, geestelijken en militanten gebruiken onvermoeid de Tempelberg en de Al Aqsa-moskee als strijdkreet om de-emoties van alle moslims tegen Israël op te wekken. De Joden dreigen deze islamitische heilige plaats te 'Judaiseren', beweren de Palestijnen, zelfs terwijl ze de Bijbelse geschiedenis van de berg Moria verwerpen.

Maar een stel Saudi's en andere Arabieren in het Midden-Oosten zeggen op sociale media, dat de Tempelberg en zelfs de Al Aqsa-moskee helemaal niet zo heilig voor hen zijn.

Vorige week voerden Saoedi's op Twitter een campagne die de ware heilige plaatsen van de Islam promoot, dat zijn Mekka en Medina, terwijl ze het belang van Jeruzalem in hun religie bagatelliseren.

Een van de meer virale tweets werd gepost door Saoedische cartoonist Fahd Al-Jabiri, die schreef dat 'de richting van de gebeden van de Joden niet belangrijk voor ons is, wat belangrijk voor ons is, is alleen ons thuisland.' Door naar 'de richting van de gebeden van de Joden' te verwijzen, erkende Al-Jabiri impliciet de Joodse band met de Tempelberg, en sprak zo het Palestijnse verhaal over de zaak tegen.

Een Engelstalige Tweet van een man uit Marokko genaamd Ibtiassam veroorzaakte echt opwinding, toen hij niet alleen benadrukte dat de tempelberg van niet specifiek belang is voor moslims zoals hijzelf, maar toen ging het verder door zijn hoop uit te spreken, dat de derde Joodse tempel binnenkort daar wordt gebouwd.

Er was een stroom van tweets die steun en zelfs liefde voor Israël uitdrukten. De meesten waren in het Arabisch, maar de weinige in het Engels waren niet minder hartverwarmend. Iemand reageerde op een eerdere tweet, die Jeruzalem de 'bezette' Palestijnse hoofdstad noemt. De Saudi corrigeerde het originele bericht door op te merken dat Jeruzalem eigenlijk de 'eeuwige hoofdstad van het Joodse volk' is.

Een ander beschreef zijn diepe verlangen, dat er binnenkort vrede zal zijn tussen Israël en Saoedi-Arabië, zodat hij Tel Aviv kan bezoeken en 'onze neven', de Joden ontmoeten.
#قبلة_اليهود_لاتعني_لنا https://t.co/tu7nsTolsk

— Khalid Faisal Khalid Alakoor Al-Hudhayli Albogami (@fkjms73) March 7, 2021

Another express his deep desire for there to soon be peace between Israel and Saudi Arabia so he can visit Tel Aviv and meet “our cousins,” the Jews.

Tom Nissani, hoofd van de Temple Heritage Foundation, vertelde aan Arutz 7 dat dit een gouden kans is:
'Uiteindelijk wordt het steeds duidelijker dat de belangrijkste hindernis - de Tempelberg - in onze handen is,' zei hij. 'Dit is een historische kans om de vijandige WAQF van de Tempelberg te verdrijven en onder volledig Israëlisch beheer te brengen, dat de volledige vrijheid van toegang en religie op de berg zal toestaan, in samenwerking met de Emiraten, Saoedi's en Marokkanen; Joden en niet-Joden zullen gemeenschappelijke doelen bereiken.'

Lees ook:
Honderd jaar Tempelberg als islamitisch wapen,
Arabië: Jeruzalem onbelangrijk; Palestijnen zijn woedend,
Waarom beweert Turkije 'Jeruzalem is van ons'?.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.