Gratis drankje verlokt Tel Avivers zich te laten inenten

zondag 21 februari 2021 |  Redactie Israel Today
Als onderdeel van een officiële inentingscampagne van de gemeente Tel Aviv geeft een lokale bar een gratis drankje of pizza aan personen die medici van Magen David Adom (MDA) toestaan om hen ​​een eerste dosis Pfizer's Covid-19-vaccin toe te dienen.

Meer dan vier miljoen Israëli's hebben de eerste-dosis van het vaccin al ontvangen, dat komt overeen met meer dan 60 procent van de in aanmerking komende bevolking. Kinderen jonger dan 16 jaar komen niet in aanmerking voor vaccinatie; het vaccin is niet getest bij deze leeftijdsgroep.

De regering had zich eerder van vijf miljoen volledig gevaccineerde burgers tot doel gesteld, voordat ze de economie en de luchtreizen heropenen. Maar na de eerste enthousiaste golf laten nu veel minder Israëli's zich vrijwillig inenten, ondanks de belofte van een 'groen paspoort'. Plaatselijke en landelijke ambtenaren zoeken nu naar alternatieve maatregelen om de vaccinatie aan te moedigen.

Lees ook:
Het ‘Groene Paspoort’ kan de Israëlische samenleving vergiftigen
Covid-19 en de ineenstorting van het nationale leven Groeten uit Israël - Gevaccineerde Israëli's zijn welkom Met God en Pfizer terug naar het normale leven

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.