Amerikaans congreslid tergt Palestijnse collega met Israëlische vlag

woensdag 13 januari 2021 |  Redactie Israel Today
Een nieuw gekozen Amerikaans Republikeins congreslid uit Florida zegt dat ze van plan is om haar steun voor Israël te laten zien wanneer ze haar nieuwe kantoor op Capitol Hill betrekt.

Illustratie: Israëlische vlaggenfabrikant in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Veel leden van het Congres steunen Israël. Dus wat maakt Kat Cammack uniek? Nou, het is toevallig zo dat Cammack's nieuwe kantoor direct naast dat van de Democratische congresvrouw Rashida Tlaib uit Michigan ligt.

Hoewel zij in de VS is geboren, zijn Tlaib's ouders 'Palestijns'. Beschikbare details zijn schaars, maar gezien Tlaib's geboortejaar, 1976, is het mogelijk dat haar ouders voor 1967 zijn geëmigreerd, toen hun geboorteplaatsen nog deel uitmaakten van Jordanië.

Hoe dan ook, sinds haar aantreden in 2019 is Tlaib een uitgesproken criticus van Israël op Capitol Hill. Ze heeft onder andere openlijk de anti-Israëlische boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging (BDS) gesteund, opgeroepen om een einde te maken aan de Amerikaanse buitenlandse hulp aan Israël, en er herhaaldelijk op gewezen dat Israël een racistische entiteit is. (Intussen prijzen de lokale Arabieren de rechtse regering van Israël omdat ze vredestichters zijn).

Cammack zegt dat een van haar eerste handelingen als congresvrouw zal zijn om voor haar kantoor een Israëlische vlag te planten, precies waar Tlaib die elke ochtend zal moeten zien.

Cammack ontvangt veel kritiek op de sociale media voor haar openlijke steun aan Israël. Opvallend is dat dezelfde stemmen die haar hekelen, de vijandigheid van Tlaib ten opzichte van de Joodse Staat accepteren. Onder degenen die de nieuwe congresvrouw echter dankbaar zijn, is het consulaat van Israël in Miami.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.