Toerisme: De historie van de Davidstoren

Tuesday, November 24, 2020 |  The Watchman
Terwijl de Davidstoren wordt gerestaureerd, kunnen we er in deze video toch even rondkijken, en ons laten informeren over de geschiedenis van deze beroemde citadel, die meer met koning Herodes dan met koning David te maken heeft.

De Davidstoren is een van de herkenningspunten in de Oude Stad van Jeruzalem. In het gebouw is een museum gevestigd, waar u kennis kunt nemen van de verrassende geschiedenis van dit gebouw. De toren is 2000 jaar geleden gebouw in opdracht van koning Herodes, die meerdere grote gebouwen liet bouwen. Het complex van de Davidstoren bestaat uit drie torens, waarvan de grote stenen rondom op dezelfde manier zijn afgewerkt als die van de Westelijke Muur. De Davidstoren vormde een vesting aan de kant van het Hinnomdal.

Nadien zijn gedeelten verwoest, zoals het paleis van Herodes, waarvan de fundamenten nog aanwezig zijn, en latere heersers hebben verder gebouwd aan het complex, waarvan de Byzantijnse en islamitische invloeden (een minaret) herkenbaar zijn. De christelijke Byzantijnen zagen de machtige toren, en schreven die toe aan koning David, alleen die grote koning kon dit grote complex hebben gebouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.