Eerste partnerschap van Israëli's en Emiraten

dinsdag 8 september 2020 |  Michael Selutin
De nationale investerings­maatschappij van de Emiraten APEX heeft een 'strategische handels­over­een­komst' ondertekend met de Israëlische Tera Group om samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in verband met het Covid-19 virus.

Dit is de eerste economische handelsovereenkomst tussen de voormalige vijanden, en de symbolische waarde ervan wordt nog versterkt doordat het gaat om een onderzoeksproject ter bestrijding van het coronavirus.

De twee partners zijn van plan samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, inclusief het ontwerpen van een testapparaat voor het virus. De overeenkomst tussen de twee bedrijven werd onderhandeld tijdens een videoconferentie en zal ook andere onderzoeksprojecten op medisch gebied omvatten.

Indien de vriendschap tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël echt zo hartelijk wordt als wordt gehoopt, zullen er veel meer economische partner­schappen ontstaan, waarbij beide landen veel baat zullen hebben.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.