Sarcastische felicitatie voor Hezbollah­leider Nasrallah

zondag 6 september 2020 |  Redactie Israel Today
IDF-woordvoerder van de Arabisch-talige media, Lt.-Col. Avichay Adraee, twitterde vorige week om Hezbollah­leider Hassan Nasrallah een gelukkige 60ste verjaardag te wensen. De meeste Arabische commentaren waren het eens met de sarcastische felicitatie.

De sarcastische tweet bevatte een karikatuur van Nasrallah die zich verbergt in een bunker met de volgende Arabische tekst

'U heeft uw 60e verjaardag gevierd, Hassan Nasrallah. Wat kunnen we u toewensen? Vrijheid van uw rol in het terrorisme en in uw door Iran gesteunde militie, en moge u gezegend zijn met het inzicht om de ware toekomst van de burgers van Libanon te zien. Mogen ze bevrijd worden van uw regionale beleid, en misschien kunt u dan uit uw bunker komen?'

De post kreeg 331 likes, werd 53 keer geretweet en kreeg 153 reacties van mensen uit het Midden-Oosten, waarvan de meesten het helemaal eens waren met de Israëlische woordvoerder en Nasrallah hekelden, omdat hij zoveel had bijgedragen aan de ondergang van Libanon.

Lt.-Col. Adraee heeft 368.000 volgers in de Arabische wereld, en zijn berichten wekken regelmatig een wijdverbreide discussie op onder de Israëlische buren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.