Schilderachtige souvenirs: de Davidstoren in Jeruzalem

Tuesday, August 25, 2020 |  Hartmut Buse
Bij een reis naar Israël nemen de meeste toeristen zeker een camera mee om wat herinneringen uit het Heilige Land mee naar huis te nemen. Of ze maken foto's met hun mobiele telefoons. Hartmut Buse legt zijn reisindrukken vast in tekeningen.

'Sinds ik regelmatig in Israël ben en van het land, de mensen en hun taal ben gaan houden, neem ik bewust de tijd om mijn reisimpressies vast te leggen op tekenbladen en in schetsboeken.

Zo kan ik me heerlijk ontspannen en mijn visuele zin voor het wezenlijke in mijn omgeving versterken. Terwijl ik teken, blijf ik langer op één plek en neem ik het land met zijn historische plaatsen, pittoreske land­schappen en gastvrije mensen veel intensiever waar.'

'Als ik terug ben in Duitsland, breng ik vaak tijd door met mijn gedachten in Israël. Dan haal ik mijn ervaringen uit het geheugen en ontmoet ik op een creatieve manier de prachtige plekken en mensen die ik daar heb ontmoet,' vertelt Hartmut Buse, die in Bischofswerda werd geboren en nu in Dresden woont,

Israel Today toont elke week een andere tekening met de indrukken uit Israël van Hartmut Buse. De tekening van vandaag toont de citadel van Jeruzalem, een versterkt deel van de Oude Stad, veelal Davidstoren genoemd, al leefde David vele eeuwen voor de bouw van deze vesting.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.