Knesset staat op het punt om te worden ontbonden

Sunday, August 23, 2020 |  Redactie Israel Today
Als er maandag geen nieuwe staatsbegroting wordt aangenomen, wordt de 23e Knesset ontbonden en worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Om dit te voorkomen werken de regerende partijen, Likoed en Blauw-Wit, naar verluidt aan een compromis.

Zij willen de termijn, waarbinnen een begroting gereed moet zijn, met 100 dagen verlengen. Maar zelfs als dit wetsvoorstel wordt aangenomen, zal het de politieke crisis in het land alleen maar vertragen.

Er is een groeiende ontevredenheid onder de bevolking over deze regering, die noch de Corona-crisis, noch de hernieuwde aanvallen vanuit de Gazastrook onder controle krijgen en alleen nog maar onderling lijkt te ruziën.

We moeten echter erkennen, dat de regerende partijen nooit hebben willen samenwerken en alleen samen een gezamenlijke regering hebben gevormd om de Corona-crisis aan te pakken en nieuwe verkiezingen te voorkomen. Het wordt nu steeds duidelijker dat deze regering, met haar recordaantal ministersposten, echt niet werkt.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.