714 nieuwe corona­besmettingen gemeld in één dag

Tuesday, June 30, 2020 |  Redactie Israel Today
De Israëlische gezondheids­autoriteiten hebben de hoogste dagelijkse toename van het aantal corona­besmettingen sinds begin april gemeld. Deze dinsdag, werden al 714 nieuwe gevallen van de ziekte­verwekker bevestigd, meldden ze.

Afbeelding: Corona test in de stad Elad. (Foto: Flash90)

Dit is de op twee na hoogste stijging sinds de pandemie in Israël uitbrak. Het aantal besmette patiënten is binnen een maand meer dan verdrie­voudigd en staat momenteel op 7015. Sinds eind mei is het aantal besmette mensen volgens de autori­teiten gestegen van 5000 naar meer dan 7000. Het aantal patiënten met een ernstige aandoening blijft op 42 staan.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft maandag meer dan 18.000 coronavirustests uitgevoerd. Bij 4 procent van de geteste personen waren de resultaten positief. Grote aantallen besmette personen worden momenteel gemeld in Kfar Qasim, Dimona, Bet She'an, Lod, Ashdod en Nahariya. In Jeruzalem (756), Tel Aviv (697) en Bnei Brak (555) zijn er de meeste coronapatiënten.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.