VN: Palestijnen, blijf aandringen op een eigen Staat!

Thursday, June 25, 2020 |  Redactie Israel Today
De internationale gemeenschap lijkt zich meer in te spannen voor een Palestijnse Staat dan de Palestijnen zelf.

Ja, dat hebt u goed gelezen. Wat ons al jaren wordt verteld is dat een van de meest vastberaden bewegingen voor nationale onafhankelijkheid in de wereld van vandaag, de belangstelling lijkt te verliezen van degenen die ervan zouden moeten profiteren - de Palestijnse Arabieren.

Maandag hield de Palestijnse Autoriteit een bijeen­komst (zie foto) tegen het plan van Israël om de Jordaan­vallei te annexeren onder de voorwaarden van de zogenaamde 'Deal van de Eeuw' van de Amerikaanse president Donald Trump.

Het evenement vond plaats in Jericho, in het hart van het voor annexatie aangewezen gebied, en trok duizenden deelnemers, waaronder buitenlandse delegaties van de Verenigde Naties, de Europese Unie, Rusland en China.

De spraakmakende bijeenkomst was bedoeld voor het tegengaan of zelfs begraven van een groeiend aantal onderzoeken, uitgevoerd door journalisten, waaruit bleek dat veel Palestijnse Arabieren (misschien wel de meeste?) eigenlijk liever door Israël geannexeerd zouden worden, op voorwaarde dat de Joodse Staat hun een woonplaats of zelfs het staatsburgerschap zou verlenen.

Enkele voorbeelden:

Palestijnen: Liever onder Israëlisch bestuur

Take the Land, Take the People

Palestijnen gemarteld vanwege voorkeur voor Israëlische identiteit

De grote menigten moesten het volk laten zien, dat de meeste Palestijnen het Israëlische bewind afwijzen en zich hartstochtelijk inzetten voor het streven naar een eigen Staat.

De speciale VN-gezand voor het Midden-Oosten Nikolaj Mladenov in zijn kantoor in Jeruzalem. (Foto Miriam Alster/Flash90)

Maar dit idee werd ondermijnd door het feit dat een van de belangrijkste sprekers, de speciale gezant van de VN voor het Midden-Oosten, Nikolai Mladenov, de Palestijnen praktisch heeft opgeroepen om te blijven strijden voor een onafhankelijke Staat Palestina

‘Volk van Palestina, wanhoop niet, geef niet op, geef niet op, geef nooit op,’ schreeuwde Mladenov. ‘U huurt hier geen huis, dit is uw thuis. Je gooit niet de sleutels weg van iets wat je al 25 jaar aan het bouwen bent.’

Het lijkt erop dat de internationale gemeenschap, en Europa in het bijzonder, zich veel meer inzet voor een Palestijnse Staat dan de Palestijnen zelf.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.