Meer Iraniërs zoeken veiligheid in Israël

Sunday, May 31, 2020 |  Redactie Israel Today
Terwijl het Iraanse regime Israël blijft afschilderen als een 'kankergezwel' dat uit het Midden-Oosten moet worden weggesneden, zoekt een toenemend aantal Iraanse burgers een toevlucht bij de gevreesde 'zionisten'.

Afbeelding: Israëli's demonstreren ter ondersteuning van Iraniërs die in november 2019 in opstand kwamen tegen hun fanatieke regime. (Foto: Flash90)

Terwijl de proclamaties van hun eigen leiders over de Joodse Staat leugens noemen, wenden duizenden Iraniërs zich elke maand tot Israëlische functio­narissen via de sociale media, in de hoop te ontsnappen aan de Islamitische Republiek.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken onderhoudt Facebook en Twitter accounts in het Farsi, die door grote aantallen Iraniërs worden gevolgd.

Te midden van de corona pandemie en de oplopende spanningen tussen Iran en Israël willen velen wanhopig vluchten en zien ze de Joodse Staat als de enige echt veilige plek in de regio. Zie ons recente artikel 'ANALYSIS: 'ANALYSIS: The Cyber War Between Israel and Iran'.

'Ik werd vaak in de gevangenis gezet om politieke redenen en ik wil graag ontsnappen aan deze langzame dood. Israël is mijn droom', schreef een Iraanse man, die zei dat de ayatollahs twee van zijn ooms ter dood hadden gebracht wegens hun politieke standpunten.

'Sinds het begin van het coronavirus is het aantal Iraniërs dat met ons in contact komt dramatisch toegenomen,' vertelde Yiftah Curiel, hoofd van de afdeling voor digitale diplomatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, aan The Times of Israel.

Sharona Avginsaz, die de Farsi sociale media pagina's voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken beheert, voegde in opmerkingen aan Ynet toe: 'Ik heb elk verzoek persoonlijk beantwoord, maar ik heb het de laatste tijd niet kunnen bijhouden. We kunnen deze mensen niet helpen.'

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.