Groeten uit Israël - Een bezoek aan de redactie

Tuesday, May 26, 2020 |  Nathalia Sonnek
בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Samuel en ik zijn aan onze stage bij de redactie van Israel Today begonnen, juist op het moment dat het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid strenge regels oplegde aan bedrijven en aan werkplekken. Daarom deden we toen ons werk vanuit huis, het vakantie-appartement van Israel Today, dat vrij was vanwege de afwezigheid van toeristen. We hadden uitsluitend per e-mail of whatsapp contact met de redactie van Israel Today, en zagen de collega’s pas voor het eerst via Zoom-conferenties.

Op het balkon van het redactiekantoor

Ondertussen zijn de corona-maatregelen versoepeld en konden we de laatste twee weken bijna dagelijks ons werk doen op het kantoor van Israel Today, in het hart van Jeruzalem.

Maar omdat er nog steeds enkele beperkingen van kracht zijn, zal het voltallige personeel pas op 1 juni weer dagelijks op kantoor mogen werken. Daarom hebben we de afgelopen twee weken slechts een deel van het personeel leren kennen.

En ze vertelden ons individueel, wat hen naar Israël had gebracht en hoe goed het hen hier bevalt. Het zijn spannende verhalen, van mensen die hier iets hebben gevonden wat ze in Zwitserland of Duitsland niet konden vinden. Deze verhalen hebben ook veel te maken met het geloof. We werden erg nieuwsgierig naar de verhalen die we nog te horen zouden krijgen.

In het redactiekantoor

Want gisteren vond de voltallige wekelijkse redactie­vergadering plaats, zodat we nu ook de andere medewerkers, waarmee we de afgelopen twee maanden het meeste contact hebben gehad, beter leerden kennen.

We hebben nu eindelijk ook Dov ontmoet, met wie we afgelopen tijd het meest te maken hebben gehad van alle medewerkers van Israel Today. We communi­ceerden bijna dagelijks met elkaar over website-artikelen met behulp van whatsapp en waren blij hem nu eindelijk te ontmoeten, ook al was het heel vreemd om elkaar in werkelijkheid te zien.

Dov vertelde ons, dat hij al bijna 32 jaar in Israël woont en in zijn jeugd naar Israël kwam om zijn Joodse wortels te ontdekken. Hier ontmoette hij zijn vrouw tijdens zijn studie en hij heeft nu een dochter en twee zonen, van wie er één momenteel zijn militaire dienstplicht vervult.

Dov, Samuel en Nathalia in de redactieruimte

We hebben ook Michael Selutin vandaag voor het eerst mogen ontmoeten. Ik heb ongeveer een jaar geleden bij hem gesolliciteerd, en hij was een grote hulp voor mij, vooral toen de corona-crisis begon.

Tussendoor kwam ook Aviel Schneider even langs, die weer eens grapte: 'Dit zijn onze Hans en Grietje'. Dov legde uit, dat dit onze bijnamen waren, omdat niet iedereen onze echte namen kende.

De lobby van de redactie

Het was spannend om het kantoor nu vol met mensen te zien, veel stemmen te horen en de dynamiek tussen de medewerkers te ervaren. Het kantoor is heel ruim en mooi ingericht. We hebben ook de producten kunnen bekijken die Israel Today verkoopt, waardoor we meer te weten zijn gekomen over de ondernemende kant van Israel Today. Daar hadden we eerder nog niet mee te maken gehad.

We zullen nog een week bij Israel Today aan het werk zijn, en dan loopt het hoofdstuk van onze tijd in dit land ten einde. We zijn hier veel langer gebleven dan gepland was, vanwege het coronavirus. En zolang er voor ons nog geen vluchten beschikbaar zijn, blijven we genieten van onze tijd in Israël, want Jeruzalem wordt weer drukker en het dagelijkse leven lijkt langzamerhand weer op gang te komen.

En nu het weer voor vandaag in Israël:
Het wordt weer warmer. Vandaag wordt een zonnige dag verwacht, tegen de middag zal aan de kust de wind opsteken.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 28 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 23 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 34 graden, bij de Dode Zee 34 graden, Be'er Sheva 32 graden, Eilat aan de Rode Zee 36 graden.
Het waterniveau van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt op 208,94 m onder de zeespiegel, er ontbreekt 14 centimeter tot aan de bovengrens!

Samuel en ik wensen u, namens de hele redactie van Israel Today die we nu wat beter hebben leren kennen, een prachtige dinsdag toe.

Shalom uit Jeruzalem,
Nathalia

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.